Αντιθέσεις: Πόθεν Έσχες: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να «φωτιστούν» περίεργες ρυθμίσεις δανείων πολιτικών προσώπων, εκδοτών, δημοσιογράφων !!! Γεωργιάδης: «Ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας»

Στο επόμενο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που θα υποχρεώνει τα μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους, εκδότες και άλλα πρόσωπα με σημαντικές πολιτικές ή θεσμικές θέσεις να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» όχι μόνο το ύψος του τραπεζικού δανεισμού τους, αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων. Την τροπολογία προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικά η τροπολογία, που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.:

«Προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και εν γένει στους θεσμούς προτείνουμε για πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές πολιτικές ή θεσμικές θέσεις, λ.χ. για τα μέλη της κυβέρνησης ή της Βουλής, αλλά και για πρόσωπα που κατέχουν κρίσιμες θέσεις επιρροής της κοινής γνώμης γύρω από πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, ως δημοσιογράφοι, εκδότες κλπ,

α) την επέκταση της υποχρέωσης υποβολής αρχικής ή ετήσιας δήλωσης «πόθεν έσχες»

β) η επέκταση αυτή αφορά εμπλουτισμό της δήλωσης που ήδη γίνεται σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό τους, ώστε να περιλαμβάνεται η υποχρέωση ανάρτησης πρόσθετων αποδεικτικών εγγράφων στα οποία αποτυπώνονται δεδομένα που λειτουργούν ως ενδείξεις φαινομένων έμμεσης επαύξησης περιουσίας ή έμμεσης βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των υποχρέων, όπως λ.χ. μπορεί να γίνεται με την παροχή αδικαιολόγητα ευνοϊκών αντιπαροχών, χαριστικών πράξεων ή ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων, διαγραφών ή αναστολών καταβολής οφειλών.

γ) τέλος, προστίθεται ως υποχρέωση η υποβολή δήλωσης και η ανάρτηση των αντίστοιχων αποδεικτικών εγγράφων που αφορούν τα στοιχεία των μισθωτικών σχέσεων στις οποίες συμμετέχουν οι υπόχρεοι είτε ως μισθωτές, είτε ως εκμισθωτές».

 

Γεωργιάδης: «Ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας στην πόλη»

Σε μία ακόμη προκλητική τοποθέτηση, δείχνοντας αυτή τη φορά με το δάχτυλο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, προχώρησε προχθές, Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή, ο Γεωργιάδης δεν δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η πόλη -αλλά και το σύνολο της βόρειας Ελλάδας- με τη διασπορά της πανδημίας στον «χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων»!

«Εάν τηρούντο τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα», ήταν η αρχική τοποθέτησή του, ξεχνώντας φυσικά και πάλι τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί τα μέτρα τηρήθηκαν στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «είναι και θέμα του χαρακτήρα του κόσμου καμιά φορά…»

«Όταν πήγα στην ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο ίδιος, στην προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει για τον…χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων, «θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει CovidΔεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*