Αντιδήμαρχος Μεγάρων: Τα εναέρια μέσα μας εγκατέλειψαν στη Νέα Πέραμο — Συνάντηση του Σ. Φάμελλου με την ΑΔΕΔΥ: Ιδού οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο

ΕΚ - Πυρκαγια

Αιχμές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό όσον αφορά στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Αιχμές για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό όσον αφορά στην κατάσβεση των πυρκαγιών άφησε μιλώντας στο Open o αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός.

“Είναι η ίδια φωτιά που καίει από χθες το βράδυ σε δύσβατη περιοχή. Ό,τι μπορεί κάνει ένα Σινούκ που έρχεται μια στο τόσο και ρίχνει. Δυστυχώς τα εναέρια μέσα στα Μέγαρα, εδώ στη Νέα Πέραμο, μας εγκατέλειψαν χθες το βράδυ, έγιναν μόνο δυο-τρεις ρίψεις στις 5.30 το απόγευμα, που πέρασε η φωτιά από το δήμο Μάνδρας προς τον δήμο Μεγαρέων, κατόπιν στις 7:30 το απόγευμα έκαναν πάλι δυο-τρεις ρίψεις και κατόπιν τίποτα άλλο”, ανέφερε ο κ. Φυλακτός.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Επίγεια μέσα πάρα πολλά, πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλη δύναμη. Η κύρια φωτιά που έκανε και τη ζημιά είναι στην περιοχή πάνω από τον Λουτρόπυργο. Στις 5:30 κάναμε ένα συντονιστικό και πήραμε απόφαση να εκκενωθούν τρεις οικισμοί, Άνω Λουτρόπυργος, Ποσειδώνας και Πλάτωνας”.

Ερωτηθείς αν έχουν καεί σπίτια, απάντησε πως δεν έχει ακόμα εικόνα, αλλά έχει πληροφορηθεί για δύο σπίτια που κάηκαν.

 

Συνάντηση του Σ. Φάμελλου με την ΑΔΕΔΥ: Ιδού οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο

«Εμείς προτείνουμε και διεκδικούμε μία ισχυρή πολιτεία, με ένα δημόσιο τομέα σύγχρονο και καινοτόμο που θα εξυπηρετεί τον πολίτη, στελεχωμένο και με καλές αμοιβές, σε αντίθεση με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει ένα αδύνατο δημόσιο, υποστελεχωμένο, με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και με δημόσιους υπαλλήλους που δυσφημούνται συνεχώς»

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε την Τρίτη 18/7 ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τις μισθολογικές ρυθμίσεις στο δημόσιο που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της ΚΟ, Διονύσης Καλαματιανός, ο βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι: Χ. Κόκκινος, Δ. Μπράτης, Σ. Παπαδημητρίου, Γ. Πετρόπουλος, Α. Σωτηρόπουλος, Δ. Αχτύπης.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με πλούσιο διάλογο, συμφωνήθηκε και η συνέχεια της επικοινωνίας και συνεργασίας για όλα τα μεγάλα θέματα του δημόσιου τομέα και των εργαζομέν​ων σε αυτό.

Ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι: «οι κοινωνικοί εταίροι, και ιδιαίτερα το τριτοβάθμιο όργανο των εργαζομένων στο δημόσιο, έχουν μεγάλη βαρύτητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το λόγο αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση για να συνδιαμορφώσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ενισχυθεί ο διάλογος και να εκφραστούν οι θέσεις των εργαζομένων στη Βουλή και μέσα από τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως ξεκαθάρισε για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση νέο μισθολόγιο αλλά ένα οριζόντιο επίδομα, πολύ μικρό σε σχέση με τις απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων εν μέσω μνημονίων, τα τελευταία 14 χρόνια που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και το 50%. Είναι μικρότερο και από τον πληθωρισμό: «προφανώς δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, είναι μία πρόχειρη επιδοματικού χαρακτήρα παρέμβαση που αναιρεί και τις ρυθμίσεις του μισθολογίου. Και έχουν δίκιο οι δημόσιοι υπάλληλοι να το χαρακτηρίζουν κοροϊδία και να το απορρίπτει η ΑΔΕΔΥ ομόφωνα. Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήττονται από την ακρίβεια που επιτρέπει και στηρίζει η κυβέρνηση και είναι αντιμέτωποι με φτωχοποίηση. Δεν είναι δυνατόν ένας νέος επιστήμονας, ένας καθηγητής ή δάσκαλος να ξεκινά την σταδιοδρομία του στο Δημόσιο με μισθό 730 ευρώ! Πως να ζήσει σε μια απομονωμένη περιφέρεια ή σε ένα νησί, αυτή η επιλογή είναι εις βάρος και των εργαζομένων, και της επιστήμης αλλά και της παιδείας. Γιατί έτσι η κυβέρνηση υποβαθμίζει και το δημόσιο και την παιδεία».

Ο Σ.Φάμελλος επανέλαβε την προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για 10% αύξηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία όμως δεν υιοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρότι επαίρεται για υψηλή ανάπτυξη και είχε παραλάβει από το 2019 και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά επιτόκια, καθαρό διάδρομο δανεισμού και το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ.

Διατύπωσε στη συνέχεια την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «εμείς προτείνουμε και διεκδικούμε μία ισχυρή πολιτεία, με ένα δημόσιο τομέα σύγχρονο και καινοτόμο που θα εξυπηρετεί τον πολίτη, στελεχωμένο και με καλές αμοιβές, σε αντίθεση με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει ένα αδύνατο δημόσιο, υποστελεχωμένο, με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και με δημόσιους υπαλλήλους που δυσφημούνται συνεχώς».

Δήλωσε τέλος: «Εκτός από χειροκρότημα, χρειάζονται και συγκεκριμένες πολιτικές για τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στο έργο που ασκούν. Δεν μπορούμε να έχουμε δημόσιο στελεχωμένο και σύγχρονο χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς. Υποαμειβόμενοι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη στις φωτιές σήμερα. Το ίδιο έγινε και στη μάχη της πανδημίας. Γιατί η χώρα δεν ζει και δεν ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της αλλά, κάποιοι αισχροκερδούσαν και αισχροκερδούν πάνω από τις δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».