Ανδρέας Λοβέρδος: “Από σήμερα παραιτούμαι από όλα τα αξιώματα του ΠΑΣΟΚ” — Σοβαρότατη παρέμβαση από το Νίκο Κοτζιά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται για μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ. Η ανάρτησή του και η επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την παραίτησή του από όλα τα αξιώματα του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης (05/07) με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ανδρέας Λοβέρδος, επικαλούμενος λόγους «αμιγώς πολιτικούς»,

«Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Λοβέρδος.

«Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη» καταλήγει.

Σημειώνεται ότι είχε προκαλέσει αίσθηση τις προηγούμενες ημέρες ότι ο κ. Λοβέρδος – ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί στη νέα βουλή – ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στις 30 Ιουνίου, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Σοβαρότατη παρέμβαση από το Νίκο Κοτζιά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται για μεγάλες υποχωρήσεις στην Τουρκία στα εθνικά θέματα

«Καμπανάκι» από τον Νίκο Κοτζιά σχετικά με τη στάση που αναμένεται να τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα.

Ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» και υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε σε ανάρτησή του ορισμένες παραμέτρους που, κατά την άποψή του, συνηγορούν στο συμπέρασμα περί υποχωρήσεων της ΝΔ στα εθνικά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε «επιθέσεις σε πρόσωπα που δεν ελέγχονται από το σύστημα και αποσιώπηση των εξελίξεων στη διπλωματική σκηνή».

«Δείχνει να δέχεται την διαγραφή της Κύπρου ως οντότητας από τους χάρτες του ΝΑΤΟ, έχει ήδη δεχτεί το «Turkaegean», ενώ δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί αλλαγές ονομασιών που συνδέονται με την Συνθήκη της Λοζάνης γεγονός που θα διευκολύνει ευθέως τους αναθεωρητές στην Άγκυρα», επισημαίνει στη συνέχεια ο Νίκος Κοτζιάς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιπολίτευση και δη για την αριστερά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά

«Οι επιθέσεις σε πρόσωπα που δεν ελέγχονται από το σύστημα, η αποσιώπηση των εξελίξεων στη διπλωματική σκηνή, σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά μέτωπα. Δείχνει να δέχεται την διαγραφή της Κύπρου ως οντότητας από τους χάρτες του ΝΑΤΟ, έχει ήδη δεχτεί το «Turkaegean», ενώ δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί αλλαγές ονομασιών που συνδέονται με την Συνθήκη της Λοζάνης γεγονός που θα διευκολύνει ευθέως τους αναθεωρητές στην Άγκυρα. Ελπίζω να ξυπνήσουν τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά της ΝΔ ως προς τα εθνικά θέματα, καθώς και οι «υποψήφιοι πρόεδροι» του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν την λέξη πατρίδα και πατριωτισμός.»