Ανατροπή-βόμβα στην προανακριτική: Αναστέλλουν τις κλήσεις για τους “υπόπτους” δημοσιογράφους – Ράμα: Εχει γίνει πρόοδος στο θέμα της ΑΟΖ με την Ελλάδα, όμως μένουν κι άλλα να γίνουν

Ένταση στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, πριν από λίγο με απόφαση του προέδρου της προανακριτικής, αναστέλλονται άρον – άρον οι κλήσεις στους δήθεν υπόπτους, μετά τις τρομερές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για το πρωτοφανές σκάνδαλο αφαίρεσης της έκθεσης δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος από την δικογραφία! Γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολίτευση. Φυσικά η εξήγηση περί λάθους δεν έπεισε κανέναν, αφού σε έναν όγκο 200.000 σελίδων, ο νοσηρός εγκέφαλος αυτού του ανοσιουργήματός, προφανώς πίστευε ότι οι δήθεν ύποπτοι δεν θα προλάβαιναν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί. Η κωμική προθεσμία των 10 ημερών που έδωσε η επιτροπή στους δήθεν ύποπτος για να μελετήσουν την δικογραφία όμως, δικαιώνει όσους μιλούν για άθλια μεθόδευση με σκοπό να φυγαδευτούν οι πραγματικοί ένοχοι του σκανδάλου Novartis.

Παράλληλα μετά την ευθεία βολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών κύριου Ιωαννίδη κατά των μελών της επιτροπής ότι παρανομούν, ο πρόεδρος της επιτροπής υπό καθεστώς πανικού έστειλε αίτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για να αποφανθεί περί της νομιμότητας της ίδιας της διαδικασίας! Μα όταν ο ίδιος ο προϊστάμενος της εισαγγελίας αποκαλύπτει πως την ίδια υπόθεση την έχει παραπέμψει αυτοπροσώπως στην τακτική Δικαιοσύνη, τι ακριβώς να αποφανθεί το επιστημονικό συμβούλιο; Το αυτονόητο; Δηλαδή αμφισβητούν την ένορκη κατάθεση ενός λειτουργού της δικαιοσύνης με κορυφαία θεσμική θέση;

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια των μελών της πλειοψηφίας για να βρουν διέξοδο, ώστε να γλιτώσουν διά του επιστημονικού συμβουλίου από τα κρίματα τους.

Το γεγονός όμως ότι η απόκρυψη της επίμαχης έκθεσης της δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος της ελληνικής αστυνομίας, η οποία γκρεμίζει την ίδια την διεύρυνση του κατηγορητηρίου, επιβεβαιώθηκε από την ίδια την επιτροπή, σφίγγει τον κλοιό γύρω απο τους πραγματικούς σκευωρούς. Η σημερινή αποκάλυψη μάλιστα της εφημερίδας Δημοκρατία, ότι αυτή η έκθεση που η επιτροπή αφαίρεσε από την δικογραφία, επιχειρήθηκε να χρεωθεί ως έγγραφο ιδιώτη, είναι βέβαιον ότι θα επισύρει την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

 

Ράμα: Εχει γίνει πρόοδος στο θέμα της ΑΟΖ με την Ελλάδα, όμως μένουν κι άλλα να γίνουν

O πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο πλαίσιο συζήτησης για τα Δυτικά Βαλκάνια, που διεξήχθη στο διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στο καλό επίπεδο των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Χαρακτήρισε, δε, τις σχέσεις των δύο λαών «πιο παραδειγματικές» από ό,τι μεταξύ κυβερνήσεων κι αυτό δεν ισχύει μόνο τώρα αλλά τα τελευταία τριάντα χρόνια, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και το «άνοιγμα» της Αλβανίας.

Ερωτηθείς για το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ελλάδα δήλωσε «έχουμε κάνει πρόοδο, δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε καλή θέληση και οι (διμερείς) σχέσεις είναι -κατά την άποψή μου- καλές».

«Είναι ένα ζήτημα (αυτό της οριοθέτησης). Δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία. Αλλά κοιτάξτε, η Ελλάδα και η Ιταλία, που είναι μέλη της ΕΕ εδώ και τόσο πολλά χρόνια, κατέληξαν σε συμφωνία μόλις πριν από λίγες μέρες», είπε ο κ. Ράμα, ο οποίος αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. «Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν, που έχουν εξεταστεί στο παρελθόν και εξετάζονται (στο παρόν) και έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλα να γίνουν», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «οι σχέσεις μπορούν να γίνουν καλύτερες αλλά είναι ήδη καλές» συμπλήρωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική εθνικότητα» και συνέχισε λέγοντας «υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο κατά καιρούς φέρνει στο προσκήνιο η ελληνική πλευρά σχετικά με τα περιουσιακά δικαιώματα της (ελληνικής) μειονότητας. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες της μειονότητας έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά τους δικαιώματα; Ναι. Αλλά είναι μόνο αυτοί που έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά δικαιώματα; Όχι. Όλη η χώρα, κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο της χώρας, έχει ένα βάρος μιας πολύπλοκης κληρονομιάς που σχετίζεται με τους τίτλους περιουσιακών δικαιωμάτων, τα αρχεία, τα συστήματα», υποστήριξε. Η αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, εργάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης και ήδη υπάρχει πρόοδος και μια νέα νομοθεσία που έχει και τη στήριξη του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*