Αναγέννηση: «Δεν συναινούμε στις παράνομες εκλογές του ΣΕΓΑΣ» * Δυνατή τετράδα έτοιμη να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη χειμερινή περίοδο *

Αναγέννηση: «Δεν συναινούμε στις παράνομες εκλογές του ΣΕΓΑΣ»

Με ανακοίνωσή της, η κίνηση «Αναγέννηση» η οποία θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ στις ερχόμενες εκλογές έκανε λόγο για παράνομες διαδικασίες με αφορμή την περίπτωση του σωματείου της Νίκης Βύρωνα.

Στην ανακοίνωσή της η «Αναγέννηση», κίνηση της οποίας ηγείται η Τασούλα Κελεσίδου, αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αναδείχθηκαν από την παρέμβαση του σωματείου Νίκη Βύρωνα και αφορούν την απόκρυψη εγγράφων της ΓΓΑ, που πιστοποιούν την ακυρότητα του εκλογικού καταλόγου των προκηρυχθέντων εκλογών από το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για τις 11/12, η ‘’Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού’’ δηλώνει τα εξής:

α) Eίναι αναφαίρετο δικαίωμα και των 368 σωματείων μελών της δύναμης του ΣΕΓΑΣ να παρεμβαίνουν, να παρακολουθούν, να συμμετάσχουν και να ελέγχουν το ΔΣ με οιοδήποτε δημοκρατικό τρόπο όσο αφορά την διενέργεια των εκλογών του ΣΕΓΑΣ.

β) Ως είχε αναφαίρετο δικαίωμα, η Νίκη Βύρωνα, όπως και κάθε άλλο αθλητικό σωματείο, απευθύνθηκε στη ΓΓΑ και έλαβε γνώση εγγράφων που θα έπρεπε η ίδια η διοίκηση να είχε γνωστοποιήσει σε όλα τα σωματεία. Δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου κι αφού ήδη έχει αποσταλεί προς έγκριση ο εκλογικός κατάλογος των σωματείων στη ΓΓΑ, σύμφωνα με το άρθρο 14 του 2725 όπως ισχύει, ο κατάλογος αυτός δεν επικυρώθηκε. Ως εκ τούτου οι εκλογές είναι άκυρες, η προεκλογική περίοδος παύει.

Αντί αυτού το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ όχι μόνο δε γνωστοποίησε τα παραπάνω σε όλα τα σωματεία μέλη του, αλλά συνεχίζει να ενεργεί παρανόμως ως ο κατάλογος να είχε εγκριθεί, εξ ου και η πρόσκληση για δήλωση αντιπροσώπων, επικύρωση αυτών και αποστολή υποψηφιοτήτων (το μόνο που δεν μας λένε όμως είναι ποια σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ψήφο στις εκλογές).

γ) Η σημερινή διοίκηση είναι φανερό ότι είναι υπηρεσιακή καθώς η νόμιμη θητεία της έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Σήμερα συνεχίζουν την ‘’καριέρα’’ τους τα συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να διεξάγουν εκλογές, οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι αδιάβλητες, δημοκρατικά νομιμοποιημένες και χωρίς καμία ανάμειξη στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Εδώ, βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Μια διοίκηση που λειτουργεί ερήμην των σωματείων, πατρονάρει συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αποκλείει την προσβασιμότητα στις υποδομές και τα μέσα της ομοσπονδίας σε μη αρεστές υποψηφιότητες, και με αποκορύφωμα διοργανώνει άκυρες εκλογές αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από τα σωματεία. Όλη αυτή η συμπεριφορά είναι μη ανεκτή.

δ) Η ‘’Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού’’ εκφράζοντας δεκάδες σωματεία και ελπίζουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αποτυπώσει και την πλειοψηφία των σωματείων που την υποστηρίζουν, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν συναινεί σε παράνομες εκλογές από ένα ΔΣ που παραβιάζει ξεκάθαρα κάθε έννοια αντικειμενικότητας, διαφάνειας, δημοκρατικότητας, αυθαιρετώντας και λειτουργώντας ως πολιορκητικός κριός για την ακύρωση του πρόσφατου νόμου 4714/20, ο οποίος διασφαλίζει την δημοκρατική εκλογική διαδικασία στις ομοσπονδίες.

ε) Η ‘’Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού’’ θα συμμετάσχει σε εκλογές μόνο όταν διασφαλιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η τήρηση του νόμου. Κάθε άλλη απόπειρα διενέργειας εκλογών με οποιοδήποτε πρόσχημα και νομικό κατασκεύασμα απελπισίας, θα πέσει στο κενό συμπαρασύροντας και τους ιδίους!

Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού».

 

Δυνατή τετράδα έτοιμη να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη χειμερινή περίοδο

Δυνατή τετράδα έτοιμη να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη χειμερινή περίοδο

Την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση αναμένει η Μαρία Μπελιμπασάκη, μετά τη πολύμηνη απουσία της εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών και των συνεπειών της πανδημίας του ιού covid-19.

Η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών στα 400 μ. δύο χρόνια από το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ευελπιστεί να επιστρέψει σε τροχιά διάκρισης στις διοργανώσεις του χειμώνα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η σεζόν να κυλήσει δίχως σοβαρά προβλήματα και φυσικά οι διοργανώσεις που έχουν ανακοινωθεί να διεξαχθούν κανονικά.

«Η Μαρία πηγαίνει πολύ καλά. Γυμνάζεται κανονικά δίχως προβλήματα. Ο στόχος ξεκάθαρα είναι οι διοργανώσεις του χειμώνα. Ελπίζουμε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και θα καταφέρει όχι μόνο να τρέξει με υψηλές προσδοκίες στα δύο μεγάλα γεγονότα της σεζόν, αλλά να έχει νωρίτερα την ευκαιρία να κάνει δυνατές κούρσες μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Ηλίας και συμπλήρωσε: «Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν με την πανδημία, η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι πως δεν μείναμε έξω από το στάδιο κι έτσι δεν διαταράχθηκε η προετοιμασία μας».

Το γκρουπ του Κώστα Ηλία διαθέτει μια δυνατή τετράδα αθλητριών της παρατεταμένης ταχύτητας, αφού η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν είναι η μόνη που θα μπει με υψηλές προσδοκίες στη χειμερινή περίοδο. Η Κορίνα Πολίτη παρά τις ιδιαιτερότητες της περσινής χρονιάς κατάφερε να πλησιάσει το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μ. (53.84), να αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να δείξει πως στο μέλλον θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. «Η Πολίτη είχε μια καλή σεζόν  και εκτιμώ πως τη νέα σεζόν θα τρέξει ακόμη καλύτερα. Και για εκείνη η δράση θα ξεκινήσει στους αγώνες του χειμώνα», συμπλήρωσε. Στο γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού γυμνάζεται από φέτος και η Κατερίνα Δαλάκα, που δείχνει έτοιμη να επιστρέψει και πάλι στη δράση διεκδικώντας τις ανάλογες επιδόσεις στα χαμηλά εμπόδια, αλλά και στα 400 μ., μέσα από τα οποία θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην ομάδα 4Χ400 μέτρα.

«Είναι συνεπής, δουλεύει και δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει κάτι καλό. Το ίδιο ισχύει και για την Άννα Κιάφα που πέρυσι δεν έτρεξε στα επίπεδα που μπορούσε, ωστόσο δείχνει πως το χειμώνα θα μπορέσει να παρουσιάσει κάτι καλό».  Την δυνατή τετράδα των κοριτσιών του Κώστα Ηλία, πλαισιώνει ο αθλητής των χαμηλών εμποδίων, Άρης Δρίτσας, ο οποίος έχει ως στόχο τις διοργανώσεις της θερινής περιόδου και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι ευχές στον μπαμπά Απόστολο για τα γενέθλια του (pic)

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έχει γενέθλια και ο γιος του Στέφανος του ευχήθηκε και μέσα από τα social συμβουλεύοντας τον να μην φάει πολύ τούρτα.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media ο Στέφανος Τσιτσιπάς ευχήθηκε στον πατέρα και προπονητή του Απόστολο για τα γενέθλια του.

Ο Έλληνας τενίστας που έχει δηλώσει πως χρωστάει τα πάντα στους γονείς του που είναι πάντα δίπλα του “ανέβασε” μια φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια μαζί με τον Απόστολο και του έγραψε τα χρόνια πολλά και δημόσια συμβουλεύοντας τον να μην φάει πολύ κέικ για να παραμείνει σε φόρμα.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς που γεννήθηκε στις 24/11 στο Προάστιο Καρδίτσας είναι πτυχιούχος προπονητής τένις, έχει θητεύσει στο παρελθόν και στην ομάδα του Μπόρις Μπέκερ, και έχει συνδέσει και προπονητικά το όνομα του με τις επιτυχίες του γιου του Στέφανου.