Αναβλήθηκε η σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ. Αιτία η χειρουργική επέμβαση Νετανιάχου — Ο Διεθνής Τύπος καλύπτει εκτενώς τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο

Αναβλήθηκε η σύνοδος Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ - Αιτία η χειρουργική επέμβαση Νετανιάχου

Αναβλήθηκε η τριμερής σύνοδος Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλπου ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη (26/), μεταδίδει το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο ισραηλινά και διεθνή δημοσιεύματα, λόγω χειρουργικής επέμβασης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τοποθέτηση βηματοδότη το Σάββατο (22/7).

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το euronews , ακυρώθηκε η επίσκεψή Νετανιάχου στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως, μια εβδομάδα πριν το χειρουργείο, ο Νετανιάχου είχε εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο Σέμπα με ιλίγγους.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε μετά τη χειρουργική επέμβαση ότι η κατάσταση της υγείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού «είναι καλή» και ότι θα παρέμενε υπό ιατρική παρακολούθηση στο καρδιολογικό τμήμα.

 

Ο Διεθνής Τύπος καλύπτει εκτενώς τις καταστροφικές πυρκαγιές στη ΡόδοΟ Διεθνής Τύπος καλύπτει εκτενώς τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο

Με τίτλους η «μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» καλύπτουν πολυάριθμα διεθνή ΜΜΕ τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη Ρόδο, με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να καλύπτουν εκτενώς τα γεγονότα.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Anadolu, ανάμεσα σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων, καλύπτουν την κατάσταση με τακτικά επείγοντα τηλεγραφήματα.

Διασώστες πραγματοποιούν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά, για έκτη συνεχή ημέρα, είναι τίτλος τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.

Το Reuters μεταδίδει πως χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν χθες σε εξωτερικούς χώρους. «Πυροσβεστικές δυνάμεις, με την υποστήριξη εναέριων μέσων δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα σήμερα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες για να αποτρέψουν την εξάπλωση των φλογών σε ένα πυκνό δάσος ή απειλώντας περισσότερες κατοικημένες περιοχές», αναφέρεται.

«Τουρίστες σε κατάσταση αβεβαιότητας καθώς πυρκαγιές εξαπλώνονται στο ελληνικό νησί» αναφέρει το BBC το οποίο καλύπτει σε ζωντανή ροή στην ιστοσελίδα του την κατάσταση στο ελληνικό νησί, μεταφέροντας μαρτυρίες τουριστών.

«Πυρκαγιές εξαπλώνονται σε όλο το ελληνικό νησί της Ρόδου αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία, αφήνοντας πολλούς τουρίστες σε κατάσταση αβεβαιότητας. Πτήσεις ακυρώθηκαν προς το το νησί αφού οι παραθεριστές, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βρετανών, χρειάστηκε να κοιμηθούν σε προσωρινά καταλύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας…», τονίζει μεταξύ άλλων το BBC.

«Iσχυροί άνεμοι αναμένεται να δυσκολεύουν την κατάσβεση των πυρκαγιών στη Ρόδο», αναφέρει ο Guardian.

«30.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τη Ρόδο, «η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ» στη χώρα, τονίζει η Liberation.

To Associated Press αναφέρει πως η ελληνική αστυνομία απομάκρυνε 16.000 ανθρώπους μέσω χερσαίων μέσων και 3.000 δια θαλάσσης, από 12 χωριά και πολλά ξενοδοχεία, στο νησί χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Η Ελλάδα απομακρύνει χιλιάδες τουρίστες στη Ρόδο καθώς μαίνονται πυρκαγιές» είναι ο τίτλος στον ιστότοπο του CNNi.

«Η απόδραση από τις πυρκαγιές στη Ρόδο ήταν σαν ‘το τέλος του κόσμου’», δήλωσε στο Sky News ένας Βρετανός τουρίστας.

Οι πυρκαγιές στη Ρόδο αποτελούν βασικό θέμα και των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό βρίσκονται χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες. Τα περισσότερα μέσα τονίζουν ότι χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν εγκαίρως σε ασφαλή σημεία, ενώ επισημαίνουν και την έκταση της καταστροφής. Δεν λείπουν και οι αναφορές στις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία που πλήττουν γενικότερα την Ευρώπη.

«Περίπου 30.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν στη Ρόδο», γράφει το περιοδικό Der Spiegel. «Δασικές πυρκαγιές μαίνονται στη Ρόδο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφάλεια στο ελληνικό νησί. Η λήξη συναγερμού ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απέχει ακόμη πολύ», γράφει το περιοδικό και αναφέρει ότι η Ελλάδα πλήττεται από ακραίο καύσωνα, με θερμοκρασία άνω των 44 βαθμών. «Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις πολλές χώρες παγκοσμίως, οι οποίες αντιμετωπίζουν περιόδους ακραίας ζέστης», σημειώνει ο συντάκτης.

«Χιλιάδες άνθρωποι σε φυγή – Οι δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο προκαλούν τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην ελληνική ιστορία», γράφει ο στην ιστοσελίδα του το Δίκτυο RND, όπως και η WELT, η οποία αναφέρει ότι «Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται από τις φλόγες της Ρόδου στη μεγαλύτερη εκκένωση στην ελληνική ιστορία».

Το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD έχει τίτλο « Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών – Εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου οι δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο» και υπότιτλο «Η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στο ελληνικό παραθεριστικό νησί της Ρόδου: η ζέστη και ο άνεμος δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Διεθνείς ενισχύσεις επιχειρούν επί τόπου».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για «διακοπές στην παραλία οι οποίες μετατράπηκαν σε εφιάλτη» και περιγράφει την επιχείρηση απομάκρυνσης τουριστών από τα ξενοδοχεία τους προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. Σύμφωνα με την Zeit, η Ένωση Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εκτιμά ότι στη Ρόδο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 20.000 Γερμανοί τουρίστες – «πληγέντες ωστόσο από την κατάσταση είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτούς», διευκρινίζεται.

Η εφημερίδα BILD και το περιοδικό Focus έχουν εδώ και λίγη ώρα συνεχή ροή ειδήσεων σχετικά με την κατάσταση στη Ρόδο. H εφημερίδα μεταφέρει μαρτυρίες τουριστών που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και χωρίς τις αποσκευές τους, ενώ το περιοδικό αναφέρεται εκτενώς στα νομικά δικαιώματα των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι είτε βρίσκονται στη Ρόδο είτε έχουν ήδη κρατήσεις για διακοπές στο νησί το προσεχές διάστημα.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*