Αλέξης Τσίπρας: Στηρίζουμε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του – Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί στη συγκέντρωση στις 6 μ.μ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει «να στηρίξει αυτούς που μας στηρίζουν ψυχικά και πνευματικά μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να τους ανταποδώσει την προοπτική και την ελπίδα που μας προσφέρουν για την επόμενη μέρα».

Σημειώνει ακόμη: «Αυτονόητα στο πλευρό των ανθρώπων του Πολιτισμού και της δημιουργίας, όπως αυτονόητα στο πλευρό και όλων των εργαζομένων που πλήττονται από τις επιλογές της κυβέρνησης».

Alexis Tsipras

Αυτονόητα στο πλευρό των ανθρώπων του Πολιτισμού και της δημιουργίας, όπως αυτονόητα στο πλευρό και όλων των εργαζομένων που πλήττονται από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξει τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Να στηρίξει αυτούς που μας στηρίζουν ψυχικά και πνευματικά μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να τους ανταποδώσει την προοπτική και την ελπίδα που μας προσφέρουν για την επόμενη μέρα.

 

«Όχι στο οικολογικό πραξικόπημα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί στη συγκέντρωση στις 6 μ.μ.

«Όλες και όλοι στον Λευκό Πύργο στις 6 μ.μ.»

Η ανακοίνωση τους ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

Το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο κατατέθηκε εν μέσω πανδημίας από την Κυβέρνηση σε μια Βουλή που υπολειτουργεί, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς επαρκή διαβούλευση για το σύνολο των άρθρων και με στόχο να ακυρώσει τη νομική προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για οικολογικό πραξικόπημα, που παραβιάζει την δημοκρατία, επαναφέρει μνημονικές ρυθμίσεις και αντίκειται στην διεθνή, ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Πρόκειται για μια περιβαλλοντική πανδημία, ένα έκτρωμα που καταστρατηγεί την ουσία του άρθρου 24 του Συνάγματος περί Προστασίας του Περιβάλλοντος. Με σειρά διατάξεων μεθοδεύει την ακύρωση και την παράκαμψη των αποφάσεων του ΣτΕ και των Προεδρικών Διαταγμάτων που προστατεύουν το περιβάλλον, στο όνομα μιας ¨αβίωτης¨ ανάπτυξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΙΤΕΙ από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση αυτού του καταστροφικού και αντί-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου το οποίο υπονομεύει το περιβάλλον, την βιώσιμη ανάπτυξη, τις προστατευόμενες περιοχές Natura, τον δασικό μας πλούτο και οδηγεί στην παράδοση κρίσιμων τομέων της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών στην υπηρέτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καλεί, σεβόμενος την αυτονομία των κινημάτων, τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, τους πολίτες να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας  των συλλογικοτήτων

Στο Λευκό Πύργο  την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΪΟΥ 2020, 6 μ.μ.

Με ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα ασφαλείας, κρατάμε αποστάσεις 2 μέτρων και φοράμε μάσκα!