Αλέξης Τσίπρας: Έκκληση την ύστατη ώρα για τον Δ. Κουφοντίνα. Αθλιότητες στην απάντηση του Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκδιήγητο το πλιάτσικο παρατρεχάμενων της ΝΔ στα εμβόλια

Τσίπρας: Ο Γιάννης Πουλόπουλος συνόδευσε εικόνες αγάπης, έρωτα και χωρισμού των Ελλήνων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Έκκληση προς την κυβέρνηση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για να αλλάξει την στάση της απέναντι στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα – Άθλια απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

Έκκληση του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  για την δυσχερή κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα:

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.

Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.

Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται»

Απάντηση προς άγραν εντυπώσεων από το Μαξίμου, ρίχνει το μπαλάκι στο «να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» ο Δημ. Κουφοντίνας

Με άθλιου ύφους επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το Μαξίμου (γραφείο Τύπου πρωθυπουργού) στην έκκληση του Αλ. Τσίπρα για τον Δημ. Κουφοντίνα, ενώ με τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι «δεν είναι δυνατόν ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας», προσθέτει ότι «θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου ξεκινά, δε, με τον άθλιο ισχυρισμό ότι «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα “όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα”» – μια διατύπωση μνημείο διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα “όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα”. Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομική μεταχερίσιη όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκδιήγητο το πλιάτσικο παρατρεχάμενων της ΝΔ στα εμβόλια

Η διαγραφή δυο στελεχών της Ν.Δ. δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 24 παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη και να προστατέψει την εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη, Βίκυ Νάκου, που παραμένει στη θέση της και η οποία οργάνωσε το πλιάτσικο στερώντας εμβόλια από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους.

Επίσης, περιμένουμε αν η Ν.Δ. θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*