Ακυρώσεις εκδηλώσεων, παραστάσεων

Κι ενώ το Φεστιβάλ Επιδαύρου ολοκληρώθηκε χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα -τα μέτρα υγειονομικής προστασίας τηρήθηκαν από διοργανωτές, καλλιτέχνες και θεατές- και με τη σοβαρά μειωμένη πληρότητα των θέσεων, η αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό πυροδοτεί τη λήψη κι άλλων μέτρων, τα οποία πλήττουν ξανά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτού του μήνα, το θέατρο, τις συναυλίες, τα φεστιβάλ. Η απόφαση έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυρίας από τους καλλιτέχνες και τα θεσμικά τους όργανα προς το υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους δήμους μέχρι και τις 31 Αυγούστου για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Βράχων, που είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και δεν θα πραγματοποιηθούν, είναι οι εξής:

● Δευτέρα 24 Αυγούστου – Συναυλία Φωτεινής Βελεσιώτου
● Τρίτη 25 Αυγούστου – Συναυλία Μανώλη Μητσιά
● Πέμπτη 27 Αυγούστου – Συναυλία Γιώργου Κατσαρού
● Παρασκευή 28 Αυγούστου – Θεατρική παράσταση ART
● Σάββατο 29 Αυγούστου – Συναυλία Παντελή Θαλασσινού.

Επίσης ακυρώνονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις του «Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά σε Δίον και Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι αναβάλλονται επίσης οι δράσεις του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού, όπου ανάμεσά τους ήταν προγραμματισμένες και τρεις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος:

● «Στα όνειρα των ποιητών» Αρχαιολογικός Χώρος Δίου – Ιερό της Δήμητρας, 22 Αυγούστου
● «Μήδεια» Αρχαιολογικός Χώρος Πύδνας, 22 Αυγούστου
● «Η Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης, 24 Αυγούστου.