Ακρίβεια και εκλογές… Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η ακρίβεια είναι ένας εφιάλτης για τους πολίτες που ολοένα και χειροτερεύει. Μια χαίνουσα πληγή που ματώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο τους πλέον ευάλωτους. Το σφοδρό κύμα ανατιμήσεων και αισχροκέρδειας τρομάζει και φτωχοποιεί την κοινωνία. Το λένε όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και χωρίς αυτές, το συμπέρασμα είναι απολύτως ασφαλές: Η ακρίβεια είναι παραλυτική μάστιγα και η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Μια πληγή όμως, για να σταματήσει να αιμορραγεί, χρειάζεται φροντίδα. Κι εδώ απαιτείται η παρέμβαση της Πολιτείας. Εκανε κάτι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση; Δεδομένων των συνθηκών, λίγα και όχι όσα έπρεπε για να υπάρξει ανακούφιση, έστω πρόσκαιρη. Πώς να φτάσουν τα 200 ευρώ εφάπαξ στους χαμηλοσυνταξιούχους, πώς να φουλάρει το ντεπόζιτο με τα μόλις 50 ευρώ επίδομα για τη βενζίνη, πώς να πληρωθεί το ρεύμα με τα ανεπαρκή μέτρα που ελήφθησαν; Είναι ρεαλιστικά ανέφικτο!

Οσο για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για πρωτοβουλίες λήψης μέτρων στήριξης με ορίζοντα το φθινόπωρο, όπως η εξεύρεση δημοσιονομικού χώρου μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, πρόκειται για άλλο ένα κομμάτι στο παζλ που θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέγει τη λύση των εκλογών ως οδό διαφυγής από μια κρίση την οποία δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει. Με άλλα λόγια, είναι τα διογκωμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι αναποτελεσματικοί και σπασμωδικοί κυβερνητικοί χειρισμοί, οι οποίοι φέρνουν πάλι στο προσκήνιο σενάρια για πρόωρες κάλπες, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Αν πάντως η τσέπη του ψηφοφόρου είναι άδεια και η προοπτική να γεμίσει μηδαμινή, τότε λογικό και επόμενο είναι να αποδοκιμάσει τη Ν.Δ.