Αγόρι πέθανε από φονική αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Μολύνθηκε από συντριβάνι

Αγόρι πέθανε από φονική αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Μολύνθηκε από συντριβάνι

Μόλις 34 λιομώξεις σε δέκα χρόνια στις ΗΠΑ από την Naegleria fowleri

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη ενός νεαρού αγοριού σε δημοτικό συντριβάνι στο Τέξας καθώς μολύνθηκε από μία σπάνια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με το NBC 5 tο αγόρι πέθανε στο νοσοκομείο Cook Children’s Medical Center στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού κόλλησε μια ασθένεια που ονομάζεται πρωτοπαθής αμοιβαδοειδής μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα λοίμωξη που προκαλείται από την αμοιβάδα Naegleria Fowleri.

Έπειτα από έρευνα που έγινε από τις υγειονομικές αρχές της πόλης και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), επιβεβαιώθηκε η παρουσία της αμοιβάδας Naegleria Fowleri σε δείγματα νερού στο πάρκο Don Misenhimer, όπου υπήρχε η πισίνα.

Τα δείγματα νερού ελήφθησαν στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου από τα συντριβάνια του Don Misenhimer Park. Ωστόσο, οι αναφορές δείχνουν ότι το επίπεδο χλωρίου ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα δύο ημέρες πριν από την άφιξη του αγοριού. Μία ημέρα μετά, τα επίπεδα καταγράφηκαν ως χαμηλά. Αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι τα αρχεία από δύο από τα τέσσερα συντριβάνια – στο Don Misenhimer Park και στο Beacon Recreation Center – έδειξαν ότι οι υπάλληλοι δεν κατέγραφαν με συνέπεια, ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διεξήγαγαν τις δοκιμές ποιότητας του νερού που απαιτούνται πριν από το καθημερινό άνοιγμα των εγκαταστάσεων.

Οι υπάλληλοι δεν κατέγραφαν σωστά τα στοιχεία

«Η επανεξέταση εντόπισε κενά στο πρόγραμμα καθημερινής επιθεώρησης», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της πόλης, Λεμουέλ Ράντολφ. «Αυτά τα κενά είχαν ως αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα πρότυπα συντήρησης».

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι κατά την εξέταση των αρχείων επιθεώρησης στο Don Misenhimer, διαπίστωσαν ότι οι μετρήσεις χλωρίωσης του νερού δεν είχαν τεκμηριωθεί σε δύο από τις τρεις ημερομηνίες που το παιδί βρισκόταν εκεί, στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι φέρεται να πρόσθεσαν χλώριο στο σιντριβάνι την επομένη μέρα της επίσκεψης του αγοριού, σύμφωνα με την εφημερίδα Fort Worth Star-Telegram, αλλά δεν έκαναν συνεχείς μετρήσεις παρακολούθησης μετά την απολύμανση της πισίνας.

Η πόλη έκτοτε έκλεισε και τα τέσσερα σιντριβάνια για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Το CDC λέει ότι οι λοιμώξεις από Naegleria fowleri είναι σπάνιες, με μόλις 34 να έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ από το 2010 έως το 2019. Η μόλυνση από την συγκεκριμένη αμοιβάδα, συμβαίνει όταν νερό που περιέχει αυτόν τον μικροοργανισμό εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα από τη μύτη, συνήθως κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Διάγραμμα του CDC για το πώς λειτουργεί η αμοιβάδα στον εγκέφαλο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*