Ήταν από πριν προφανές ότι η ΝΔ θαυμάζει και αντιγράφει τον Τραμπ – Έφη Αχτσιόγλου: «Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί την κυβέρνηση»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ Ευκλείδης Τσακαλώτος

Με αιχμηρή δήλωση απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αναφορά Μητσοτάκη ενώπιον του προέδρου των ΗΠΑ ότι «στην Ελλάδα ακολουθούμε τη συνταγή μείωσης των φόρων που “έχει δουλέψει” και στις ΗΠΑ». Ο ο τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει το επιχείρημα της δεξιάς παγκοσμίως είναι ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αυξάνει τα φορολογικά έσοδα μέσω της ανάπτυξης, «επιχείρημα το οποίο η ΝΔ το έβαλε και στον προϋπολογισμό» και επισημαίνει ότι «οι πολιτικές Trump – Μητσοτάκη είναι ταξικές πολιτικές. Στερούν πολλά από τους πολλούς και δίνουνε στους λίγους».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Τσακαλώτου:

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρόεδρο Trump:

«Έχουμε μειώσει τους φόρους και απορρυθμίζουμε την οικονομία. Ακολουθούμε μια συνταγή που ακολουθείτε και εδώ στις ΗΠΑ.»

Τραμπ: (Γέλια) Ναι έτσι είναι.

Μητσοτάκης: Που έχει δουλέψει εδώ στις ΗΠΑ.

Ήταν από πριν προφανές ότι η ΝΔ θαυμάζει και αντιγράφει τον Donald Trump. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης το λέει και δημόσια.

Το επιχείρημα της δεξιάς παγκοσμίως είναι ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αυξάνει τα φορολογικά έσοδα μέσω της ανάπτυξης. Η ΝΔ το έβαλε και στον προϋπολογισμό.

·        Η Gillian Tett, αρθρογράφος των Financial Times, συνέκρινε τα στοιχεία του πρώτου 9μήνου του 2017 στις ΗΠΑ(πριν τις φορολογικές μειώσεις του προτύπου του κ. Μητσοτάκη) με το πρώτο 9μηνο του 2018 για τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ συμφώνα με την S&P

Τα προ φόρων έσοδα των επιχειρήσεων αυτών αυξήθηκαν κατά 13%.

•       Τι έγινε με τα φορολογικά έσοδα? Από 265 δις το 2017 μειώθηκαν στα 223 δις το 2018. Μείωση 16%

Ταυτόχρονα σε πρόσφατο άρθρο της σημειώνει ότι η έκρηξη στις επενδύσεις που η διακυβέρνηση Trump είχε υποσχεθεί κάθε άλλο παρά έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα οι Αμερικανοί επιχειρηματίες κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να χτίζουν νέα εργοστάσια.

Οι πολιτικές Trump – Μητσοτάκη είναι ταξικές πολιτικές. Στερούν πολλά από τους πολλούς και δίνουνε στους λίγους.

Οι πολιτικές Trump- Μητσοτάκη αδιαφορούν για την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

Αδιαφορούν όμως και για την ειρήνη, τα δικαιώματα, την ελευθερία.

Οι πολιτικές Trump – Μητσοτάκη ενδιαφέρονται μόνο για τους λίγους.

Και για αυτό είναι επικίνδυνες για τους πολλούς.»

 

Έφη Αχτσιόγλου: «Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί την κυβέρνηση»

«Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ/μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται»

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: 

Πριν λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί.

Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ/μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται.

Σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις, δικαιώματα και μισθούς. Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί εκκωφαντικά τα κυβερνητικά συνθήματα για «περισσότερες και καλύτερες δουλειές».Αποδεικνύει ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία.