“Έχασε” τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά η ΕΛΑΣ που διαβεβαίωνε ότι έχει από κοντά τα… – Δήλωση χαστούκι από την καθηγήτρια Λινού

Παρά το γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες οι αρχές διατυμπάνιζαν πως έχουν από κοντά τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τραπούν σε φυγή, τελικά… ψάχνουν τον καταδικασθέντα υπαρχηγό Χρήστο Παππά.

Ειδικότερα, στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

 

Δήλωση – χαστούκι από την καθηγήτρια Λινού: Όπου υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα

Την άμεση απόφαση να συνταγογραφείται το τεστ για τον κορονοϊό ζήτησε η Αθηνά Λινού, η οποία αναφέρθηκε στις οικογένειες με παιδιά που υποχρεούνται να διακομίσουν αρνητικό τεστ στο σχολείο, σε περίπτωση που το παιδί έχει συμπτώματα.

«Πρώτα από όλα είναι γενικευμένη χρήση μάσκας παντού και δεύτερον είναι το άγγιγμα των ανθρώπων σε προσωπικό επίπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σχολίασε αρχικά η κ. Λινού στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Πρέπει να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά. Πρέπει οι πρυτανικές αρχές, όπου υπάρχουν παιδιά, σε σχολές, ΙΕΚ, ακόμα και στα λύκεια, να απευθυνθούν ζεστά στα παιδιά. Γιατί οι πρυτάνεις να μην καλέσουν όλες τις παρατάξεις και να ζητήσουν βοήθεια στην εφαρμογή των μέτρων. Τα νέα παιδιά πρέπει να μετατραπούν σε ηγέτες κατά του κορονοϊού. Γιατί όλες οι γραμματείες των σχολών, που έχουν τα στοιχεία των φοιτητών, να μην τους στέλνουν μηνύματα κατά του κορονοϊού κάθε μέρα; Για να αντιστρέψουμε τη συμπεριφορά τους, πρέπει να τους κάνουμε στόχους στην προσπάθεια αυτής της χώρας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον πληθυσμό και να θεωρήσουν ότι είναι δική τους υπόθεση η προστασία των άλλων και τότε, θα βρει ο καθένας τον τρόπο και τα μέτρα».

Για τις ευθύνες της πολιτείας: «Πρέπει να γίνει η εφαρμογή των μέτρων εφαρμόσιμη. Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».

«Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να δοθούν κριτήρια στους ανθρώπους να δηλώνουν ότι είναι ασθενείς. Δεν μπορεί στον μεροκαματιάρη να του πεις να μείνει σπίτι 3 μέρες αν έχει πυρετό. Πρέπει να κάνει το τεστ και να είναι σίγουρος. Αν είναι αλλοδαπός δεν πρέπει να σκέφτεται ότι θα τον διώξουν από την χώρα. Αν είναι εργαζόμενος με ημερομίσθιο, πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει ότι για 15 μέρες θα πάρει αμοιβή για να επιβιώσει», πρόσθεσε.

Για τα τεστ: «Όταν διώχνουν το παιδί από το σχολείο και λέει ο διευθυντής θέλω να έρθει πίσω με χαρτί γιατρού αρνητικό και πρέπει ο γονιός να πληρώσει το τεστ με πάνω από 70 ευρώ, κάθε δύο εβδομάδες, δεν γίνεται. Γιατί να μην συνταγογραφείται το τεστ; Αυτός που πληρώνεται με βάση το μεροκάματο δεν θα πληρωθεί. Θα μπει και στο λεωφορείο και θα κολλήσει και τους υπόλοιπους. Πρέπει να λυθούν άμεσα. Επίσης αν χαθούν άνθρωποι νωρίς λόγω ασθένειας, αυτό θα στοιχήσει στην παραγωγικότητα του κράτους πιο ακριβά. Γιατί όταν βγουν από τα νοσοκομεία, για 3-4 μέρες δεν θα μπορούν να αποδώσουν και αυτό κοστίζει».