Έστειλαν την αστυνομία σε παράσταση του Ζαραλίκου στην Θεσαλονίκη — Μηδέν ελευθερία έκφρασης. Έριξε «μαύρο» ξανά στο προφίλ του Κραουνάκη το facebook

Χριστόφορος Ζαραλίκος στην «Α» / Περιστατικό επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης | Αυγή

Ο Χρηστόφορος Ζαραλίκος βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας τον τελευταίο μήνα, λόγω των συνεχόμενων προσπαθειών που γίνονται για να λογοκριθεί.

Έστειλαν την αστυνομία σε παράσταση του Ζαραλίκου στην Θεσαλονίκη

Πρώτο περιστατικό που συνέβη ήταν η εισβολή στη σκηνή της Σάσας Σταμάτη, η οποία προσπάθησε να διακόψει την παράσταση του στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Πριν λίγες μέρες ο λογαριασμός του στο Twitter κατέβηκε μετά από καυστικό σχόλιο για τον Δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη και το σόου με τον Σάκη Ρουβά.  Την Κυριακή το βράδυ σε παράσταση του στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη -μετά από τηλεφωνική καταγγελία- αστυνομικοί «επισκέφτηκαν» την παράσταση του.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών και τον Δημήτρη Κανελλόπουλο, η καταγγελία αφορούσε παραβίαση των υγειονομικών όρων. Η αστυνομία δεν επενέβη στην παράσταση, έλεγξε τον χώρο από το φουαγιέ όπου και βρήκε ότι όλα ήταν σύννομα και τελικά αποχώρησε.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η παράσταση ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας η αστυνομία έφτασε στο σημείο δέκα λεπτά αφού ξεκίνησε. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο κωμικός συμπέρανε και σχολίασε από τη σκηνή απευθυνόμενος στο κοινό: «Ανάμεσά μας υπάρχει ένας ρουφιάνος και το κακό γι αυτόν τον ρουφιάνο είναι ότι θα πρέπει να με αντέξει για μία ακόμα ώρα».

 

Μηδέν ελευθερία έκφρασης – Έριξε «μαύρο» ξανά στο προφίλ του Κραουνάκη το facebookΜηδέν ελευθερία έκφρασης – Έριξε «μαύρο» ξανά στο προφίλ του Κραουνάκη το facebook

Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης είδε να πέφτει «μαύρο» στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το γιατί έριξαν τον λογαριασμό του, ωστόσο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε κάνει νωρίτερα μια χειμαρρώδη ανάρτηση στο Facebook για την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων, «Η μουσική γιατρεύει, δεν μεταδίδει τον ιό».

Την είδηση έκανε γνωστή η Έλενα Ακρίτα μέσα από την δικό της λογαριασμό

Edit Του ρίξανε, τώρα μου το είπε ο Σταματης
Γιατί δεν βρίσκω πάλι το προφίλ του Κραουνάκη; Το ξαναρίξανε;

O λογαριασμός του Σταμάτη Κραουνάκη έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου το twitter κατέβασε τον λογαριασμό του Χριστόφορου Ζαραλίκου, ο οποίος σχολίασε το πρωτοχρονιάτικο 17λεπτο σόου του δήμου Αθηναίων και του Κώστα Μπακογιάννη όπου ξοδεύτηκε το υπέρογκο ποσό των 215.000 ευρώ για να είναι παρόν μόνο ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων, ο Σάκης Ρουβάς και τα…ΜΑΤ.

Όπως είναι προφανές τα περιστατικά λογοκρισίας στα social media πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και το πρόβλημα ελεύθερης έκφρασης στην Ελλάδα συνεχώς οξύνεται, κάτι το οποίο έχουν επισημάνει πολλές φορές και οι Ευρωπαίοι αλλά και διεθνείς οργανώσεις.

Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά που έριξαν το προφίλ του Κραουνάκη, ήταν πριν λίγες μέρες που είχε αναρτήσει ένα ποίημα για τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την αλόγιστη σπατάλη με τη φιέστα των 211.000 ευρώ στον άδειο Λυκαβηττό.

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*