Έκτακτη συνεδρίαση ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού – Οικονομική στήριξη αξίας 57 εκατ. ευρώ από τον Καναδά στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες – Ταξιδιωτικοί περιορισμοί Βρετανία: Τι εισηγήθηκε ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους 

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει να μη δημιουργείται μεγάλος πανικός αναφορικά με τη μετάλλαξη της Covid-19, σημειώνοντας ότι αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι στην εξέλιξη μιας πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα συγκαλέσει συνεδρίαση των μελών του για να συζητήσει στρατηγικές για την αντιμετώπιση του νέου, πιο μολυσματικού στελέχους του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε την Τρίτη 22/12 ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού του τμήματος.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνεδρίαση αυτή.

«Ο περιορισμός των ταξιδιών για να ανακοπεί η εξάπλωση είναι μια φρόνιμη κίνηση έως ότου έχουμε καλύτερες πληροφορίες. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες για απαραίτητα προϊόντα και τα απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι δυνατά», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σε ανάρτησή του Twitter, παροτρύνοντας την εφαρμογή αυξημένων προληπτικών μέτρων.

Ο Οργανισμός έχει προειδοποιήσει να μη δημιουργείται μεγάλος πανικός αναφορικά με τη μετάλλαξη αυτή της Covid-19, σημειώνοντας ότι αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι στην εξέλιξη μιας πανδημίας και επαίνεσε τη Βρετανία για τον εντοπισμό της. Σε χθεσινή ανακοίνωση, ο ΠΟΥ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να καθοριστεί εάν η νέα μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Οικονομική στήριξη αξίας 57 εκατ. ευρώ από τον Καναδά στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Οικονομική στήριξη αξίας 57 εκατ. ευρώ από τον Καναδά στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή προτίθεται να χρηματοδοτήσει ο Καναδάς μετά τη διακοπή της χρηματοδότησής τους από τις ΗΠΑ το 2018.

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πρόκειται να χορηγήσει περίπου 90 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (57 εκατ. ευρώ) τα προσεχή τρία χρόνια στο Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), το έργο του οποίου στο πεδίο αντιμετωπίζει πλέον μεγάλα προβλήματα.

Η βοήθεια αυτή «θα επιτρέψει» στο Γραφείο «να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες ευάλωτων παλαιστινίων προσφύγων στους πέντε τομείς όπου ενεργεί», δηλαδή στα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, τα οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967, στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ιορδανία, αναφέρει ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί Βρετανία: Τι εισηγήθηκε ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί Βρετανία: Τι εισηγήθηκε ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ

Την εναρμόνιση των μέτρων και των ταξιδιωτικών περιορισμών που αποφάσισαν οι χώρες μέλη της ΕΕ για να εμποδίσουν τις αφίξεις πολιτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τον εντοπισμό ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, θα επιχειρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων, που συγκλήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, επέτρεψε «να καθορίσουμε τις διάφορες επιλογές για το άνοιγμα εκ νέου των συνόρων, συντονισμένα και με ταυτόσημα μέτρα» ανέφερε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα μέτρα που συζητήθηκαν σήμερα σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα παρουσιαστούν αύριο, Τρίτη, στους μόνιμους πρεσβευτές των χωρών μελών. Οι τελευταίοι θα κληθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διάρκειά τους και το εύρος τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*