Έβγαλαν την εκδικητικότητά τους για το ΕΣΥ: Γαλάζιος βουλευτής έδειξε απολύσεις νοσηλευτών – “Φαρμακερή” απορία Αντώναρου για Μητσοτάκη: Όσοι τον βοήθησαν, άρχισαν ήδη να σμιλεύουν σχέδια για το (άμεσο) μέλλον;

Τα χειροκροτήματα στους ήρωες της πανδημίας φαίνεται ότι τελείωσαν και έτσι η Νέα Δημοκρατία δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πρόκειται για τον γαλάζιο βουλευτή Κώστας Μαραβέγιας που εμφανίστηκε ως «λαγός» της κυβέρνησης και αφού εξαπέλυσε μία αήθη επίθεση στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες των δημόσιων νοσοκομείων, μίλησε για αξιολόγηση, δείχνοντας ουσιασικά απολύσεις.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε επιστολή που όπως υποστήριξε, έλαβε από πολίτη που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στην οποία καταγράφονταν παράπονα για καθυστερήσεις στην νοσηλεία ασθενών, από νοσοκόμες. Με βάση αυτή υποστήριξε ότι «η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο, ακόμα και στην επιβίωση».

Ειδικότερα, ο Κώστας Μαραβέγιας ανέγνωσε στην επιτροπή μήνυμα από πολίτη όπως είπε νοσηλεύτηκε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Βόλου, για το οποίο η ασθενής ανέφερε ότι η ομάδα που νοσηλεύει τους ασθενείς Covid στην Εντατική είναι μοναδική, τους αξίζουν συγχαρητήρια, οι γιατροί των παθολογικών κλινικών είναι πανάξιοι αλλά πρέπει να δοθεί προσοχή στη νοσηλεία διότι κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, αλλά οι «περισσότερες νοσηλεύτριες είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι για να καλέσουν οι ασθενείς που έχουν ανάγκη, ότι δεν υπάρχουν σεντόνια, τα μπάνια είναι κατεστραμμένα, λείπουν σπιράλ από τα ντους, τρέχουν νερά από το ταβάνι. Η ασθενής έλεγε ότι στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ενώ είχε προγραμματιστεί για υπέρηχο καρδιάς, αυτό δεν έγινε ποτέ».

Για τον βουλευτή της ΝΔ για όλα τα κακώς κείμενα φταίει το προσωπικό και όχι η εμμονική επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις. Μάλιστα ο Κώστας Μαραβέγιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης για την κτιριακή κατάσταση των νοσοκομείων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν φταίνε μήπως οι υπουργοί; Τα νοσοκομεία έχουν υπηρεσίες, έχουν- στο φινάλε φινάλε- και διοικήσεις».

Έτσι, κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που λείπει είναι η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι ακόμα και ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να υπάρχει για να αξιολογούνται οι υπηρεσίες, πρωτίστως από τους χρήστες των ίδιων των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς».

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο και ανήθικο αυτό που κάνατε, εν είδει καρφώματος των εργαζομένων. Εσείς δεν ήσασταν που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές; Τόσα ψέματα! Παράγετε περισσότερη απάτη από αυτή που μπορεί να καταναλώσει ο ελληνικός λαός», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «δηλαδή, σε αυτό που περιγράψατε, ο διοικητής του νοσοκομείου που τρέχουν ταβάνια και καζανάκια, δεν έχει καμία ευθύνη; Λέω για τους διοικητές που τους τοποθετήσατε μόλις εκλεγήκατε, για τα δικά σας γαλάζια παιδιά. Το δικό σας γαλάζιο παιδί, εκεί δεν έχει καμία ευθύνη;».

Από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε: «Είναι απαράδεκτο, είναι προκλητικό, απέναντι στους χιλιάδες υγειονομικούς που δώσανε και τον εαυτό τους και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους, όλων των βαθμίδων οι υγειονομικοί, είναι πρόκληση τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Μαραβέγια».

Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ο Κώστας Μαραβέγιας «προσπάθησε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, να τα φορτώσει στους εργαζόμενους. Η κυρία περιγράφει μια κατάσταση. Δεν απαγγέλλει κατηγορίες σαν εισαγγελέας, όπως κάνετε εσείς κύριε Μαραβέγια. Είστε από το Βόλο, με ένα νοσοκομείο με τεράστια προβλήματα και μυρωδιά δεν πήρατε. Θα πρέπει οι συνάδελφοι, αν μην τι άλλο και ο λαός του Βόλου να σας καταδικάσει, απέναντι σε αυτές τις προκλητικότατες, απαράδεκτες και ανεύθυνες δηλώσεις που κάνατε».

 

“Φαρμακερή” απορία Αντώναρου για Μητσοτάκη: Όσοι τον βοήθησαν να φτάσει εκεί που έφτασε, άρχισαν ήδη να σμιλεύουν σχέδια για το (άμεσο) μέλλον;Νέα έκρηξη Αντώναρου κατά Μητσοτάκη, για το τριήμερο του Πρωθυπουργού στο σπίτι του στην Τήνο : Ανιχνεύσεις

Μία “απορία” εκφράζει σε ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή ερώτηση που του έκανε καλά πληροφορημένος συνήθως, όπως λέει, δημοσιογράφος.

Αν υποθέσουμε ότι ο Μητσοτάκης φύγει από προεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ποιον βλεπεις στη θεση του;” ήταν η ερώτηση που έκανε στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, που αναρωτιέται “προς τι η αναπάντεχη (και μάλλον άκαιρη) ερώτηση; Εκτός εάν όσοι βοήθησαν τον Μητσοτάκη να φτάσει εκεί που έφτασε, αρχισαν ηδη να σμιλεύουν σχέδια για το (άμεσο) μέλλον. Λετε;” καταλήγει με νόημα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Μου τηλεφωνεί συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος δημοσιογραφος. Χωρίς πολλές περιστροφες μου κάνει μια αναπάντεχη ερωτηση: “Αν υποθέσουμε ότι ο Μητσοτάκης φύγει από προεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ποιον βλεπεις στη θεση του;”

Αποφευγω να μπω στο παιγνίδι των υποθέσεων. Εκείνος όχι. Αρχίζει να μου αραδιάζει τρια, τεσσερα, πέντε ονόματα. Σε καθένα απο αυτα ( με εξαίρεση ενα) ξεσπώ σε γέλια. Με ρωτάει και του εξηγώ γιατι: Ασήμαντοι πολιτικοί νάνοι.

Μου επισημαίνει: Αφού έγινε ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, όλοι μπορούν να ελπίζουν. Δεν έχει εντελώς άδικο.

Αλλά η απορία μου παραμένει: Προς τι η αναπάντεχη (και μάλλον ακαιρη) ερωτηση. Εκτός εάν όσοι βοήθησαν τον Μητσοτάκη να φτάσει εκεί που έφτασε, αρχισαν ηδη να σμιλεύουν σχέδια για το (άμεσο) μέλλον. Λετε;

Evangelos Antonaros

Μου τηλεφωνεί συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος δημοσιογραφος. Χωρίς πολλές περιστροφες μου κάνει μια αναπάντεχη ερωτηση: “Αν υποθέσουμε ότι ο Μητσοτάκης φύγει από προεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ποιον βλεπεις στη θεση του;” Αποφευγω να μπω στο παιγνίδι των υποθέσεων. Εκείνος όχι. Αρχίζει να μου αραδιάζει τρια, τεσσερα, πέντε ονόματα. Σε καθένα απο αυτα ( με εξαίρεση ενα) ξεσπώ σε γέλια. Με ρωτάει και του εξηγώ γιατι: Ασήμαντοι πολιτικοί νάνοι. Μου επισημαίνει: Αφού έγινε ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, όλοι μπορούν να ελπίζουν. Δεν έχει εντελώς άδικο. Αλλά η απορία μου παραμένει: Προς τι η αναπάντεχη (και μάλλον ακαιρη) ερωτηση. Εκτός εάν όσοι βοήθησαν τον Μητσοτάκη να φτάσει εκεί που έφτασε, αρχισαν ηδη να σμιλεύουν σχέδια για το (άμεσο) μέλλον. Λετε;