Άρης: Η επιστροφή σε Τολιόπουλο, η «λειψανδρία» και η αμφιβολία για το αύριο * ΠΑΟΚ: Πάτησαν στο παρκέ για την πρώτη προπόνηση * Κολοσσός: Πάει για το colpo grosso με Βουγιούκα!

Άρης: Η επιστροφή σε Τολιόπουλο, η «λειψανδρία» και η αμφιβολία για το αύριο

Μια συζήτηση που παραμένει ανοιχτή θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες μεταξύ του Άρη και του Βασίλη Τολιόπουλου καθώς οι «κίτρινοι» εκ των πραγμάτων θα αποταθούν εκ νέου στον νεαρό γκαρντ.

Είναι προφανές ότι το αγωνιστικό είναι μέρος των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Άρης. Υπάρχει, καταρχήν, το ζήτημα της ανταπόκρισης στις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Basketleague όπου απαιτείται (μεταξύ άλλων) να καλυφθεί και η εγγυητική επιταγή της ΚΑΕ. Υπάρχει, επίσης, η αμφιβολία για τη δυνατότητα έκδοσης δελτίων έπειτα από το «τελεσίγραφο» της FIBA στην ΕΟΚ αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει απέναντι στις ομάδες που έχουν ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Υπάρχει, τέλος, η επόμενη μέρα για την οποία βέβαια δεν μπορεί κανείς να εκφέρει άποψη καθώς αφορά το σύνολο του Πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή, καμία ομάδα δεν έχει εγγυημένα (κεντρικά) έσοδα καθώς δεν υφίσταται τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Μένοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης μετρά ένα σωρό εκκρεμότητες και ελάχιστες τελεσίδικες αποφάσεις. Στις τελευταίες συμπεριλαμβάνονται οι προφορικές συμφωνίες με τους Γιάννη Αγραβάνη, Γιάννη Κουζέλογλου, η παραμονή των Δημήτρη Φλιώνη, Διαμαντή Σλαφτσάκη και η πρόθεση απόκτησης και του Δημήτρη Σταμάτη. Τα υπόλοιπα είναι στον αέρα.

Στην περιφερειακή γραμμή, ο Σάββας Καμπερίδης ήλπιζε ότι προϊόντος του χρόνου θα έπειθε τον Ουίλιαμ Χάτσερ. Οι συζητήσεις κράτησαν περίπου έναν μήνα, υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες διαφάνηκε περιθώριο συμφωνίας, αλλά αυτή που μετρά είναι η τελευταία. Ο Αμερικανός δεν προτίθεται να παίξει για λιγότερα από 100.000 δολάρια, πέραν τούτου όμως σκέφτεται ακόμη και την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Το βέβαιο είναι ότι δεν διαπιστώθηκε έδαφος για συμφωνία.

Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης ήρθε να προστεθεί στη διαφωνία με τον Βασίλη Τολιόπουλο, αλλά είναι πολύ πιθανό, εντός των επόμενων ωρών, να ολοκληρωθεί μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Η διαφωνία τους είχε να κάνει κυρίως με το οικονομικό σε συνδυασμό με το συμβόλαιο που έχει ο παίκτης στην ΑΕΚ, ίσως και με το καθεστώς της (προσωρινής ή μη) αποδέσμευσής του από την «Ένωση». Αν υφίσταται περίπτωση ανατροπής δεδομένων και επιστροφής του παίκτη στη Θεσσαλονίκη, ουσιαστικά θα φανεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο «ΑΚΡΙΒΟΣ» ΣΟΥΛΕΡ

Λένε ότι ο «πιασμένος από τα μαλλιά πιάνεται» και μέσα στη λειψανδρία στα γκαρντ (στο πλαίσιο των περιορισμένων επιλογών που έχει ο Άρης) τέθηκε ακόμη και η περίπτωση του Τζαμάλ Σούλερ. Τούτο δεν σχετίζεται βέβαια με την αναγνωρισμένη ικανότητα του Αμερικάνου καθώς ο Σάββας Καμπερίδης θα τον ήθελε (… με κλειστά μάτια) στην ομάδα, αλλά με το κασέ του πρώην παίκτη του Ηρακλή. Ο έμπειρος γκαρντ απαιτεί τουλάχιστον 120-130 χιλιάδες ευρώ, έφτασε στο σημείο να απορρίψει 100.000 ευρώ από την Ιταλία και γενικώς έδειξε μηδαμινή πρόθεση διαπραγμάτευσης κάτω από την αξία που ο ίδιος ορίζει. Αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων θα εξεταστούν περιπτώσεις παικτών όπως οι Ντόνοβαν Τζάκσον, Μάριο Λιτλ, Μάρκους Γκίλμπερτ και γενικώς όσων Αμερικανών έπαιξαν στην Ελλάδα την περσινή χρονιά, με τον αστερίσκο βέβαια ότι θα επιτραπεί η έκδοση δελτίων.

«ΓΥΜΝΗ» ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤ ΛΑΙΝ

Οι προθέσεις συνεργασίες δεν οδηγούν πάντα σε συμφωνία κι αυτό επιβεβαιώνεται στις περιπτώσεις των Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, Μίλαν Μιλόσεβιτς. Οι συζητήσεις με τους δύο έμπειρους παίκτες χρονολογούνται από την περασμένη άνοιξη, ακόμη όμως δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επικύρωση συμφωνιών. Τουλάχιστον στην περίπτωση του Ντραγκίτσεβιτς ο οποίος έθεσε όρο υπογραφής του συμβολαίου των 100.000 ευρώ, την άμεση καταβολή του χρέους των 25.000 ευρώ. Κι αυτή τη στιγμή τα ευρώ (δείχνουν) δυσεύρετα στον Άρη. Με τον δε Μιλόσεβιτς δεν υφίσταται συμφωνία στο οικονομικό, πέραν και της δικής του απαίτησης για καταβολή μέρους των οφειλόμενων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τέθηκε το σενάριο άλλων λύσεων, πιο προσιτών οικονομικά αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τον αντί-Μιλόσεβιτς. Βλέπετε, ο Άρης επέτρεψε την ενεργοποίηση του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του Ντραγκίτσεβιτς κι αυτό σημαίνει ότι δεν έχει περιθώριο (άλλης) επιλογής. Σε ότι αφορά τον Μιλόσεβιτς, ο Σάββας Καμπερίδης προτιμά τον Βόσνιο φόργουορντ από λύσεις τύπου Αντουέιν Ουίγκινς.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ»

Το πλάνο του τεχνικού επιτελείου προέβλεπε την έναρξη της προετοιμασίας στις 17 Αυγούστου. Οι συνθήκες και η έλλειψη παικτών οδήγησαν στην αλλαγή ημερομηνίας και άπαντες προσανατολίζονται για τις 24 του μήνα. Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει λόγος να αρχίσει τότε η προετοιμασία. Υπό την έννοια ότι, ποιοι παίκτες θα είναι παρόντες; Βάσει των τωρινών δεδομένων δεν θα είναι περισσότεροι από 4-5 από αυτούς που προβλέπεται να έχουν βασικό ρόλο. Στο μυαλό του Σάββα Καμπερίδη η 24η του Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη προπονήσεων καθώς εκτιμά ότι δεν γίνεται να καθυστερήσει περισσότερο…

 

ΠΑΟΚ: Πάτησαν στο παρκέ για την πρώτη προπόνηση

ΠΑΟΚ: Πάτησαν στο παρκέ για την πρώτη προπόνηση

Ο ΠΑΟΚ άρχισε και τυπικά την προετοιμασία του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και η πρώτη προπόνηση έγινε παρουσία μόνο Ελλήνων παικτών.

Χθες (17/8) οι παίκτες του Δικεφάλου υποβλήθηκαν σε εργομετρικές εξετάσεις αλλά και τεστ κορονοϊού και από σήμερα άρχισε το πρόγραμμα προετοιμασίας. Όπως αναφέρει η ΚΑΕ στην επίσημη ενημέρωσή της… «Ο Κώστας Μέξας και οι συνεργάτες του, είδαν στο γήπεδο μόνο Έλληνες παίκτες και πιο συγκεκριμένα, τους Βαγγέλη Μαργαρίτη, Νώντα Παπαντωνίου, Δημήτρη Κακλαμανάκη, Γιώργο Καμπερίδη, Κωνσταντίνο Ιατρίδη, Αντώνη Καραγιαννίδη και Αναγνώστη Παπασάβογλου, τον 16χρονο Τάσο Κωνσταντινίδη από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Δημήτρη Κλωνάρα, που θα συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε στους παίκτες πριν από την έναρξη της προπόνησης, ενώ είχε και μία πρώτη γνωριμία με τον Elijah Mitrou-Long, ο οποίος βρέθηκε στο PAOK Sports Arena, αλλά θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, όταν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των εξετάσεων στις οποίες πρέπει να υποβληθεί.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις το πρωί και προπόνηση το απόγευμα».

 

Κολοσσός: Πάει για το colpo grosso με Βουγιούκα!

Κολοσσός: Πάει για το colpo grosso με Βουγιούκα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr ο σύλλογος της Ρόδου έχει προσεγγίσει τον 35χρονο σέντερ, για να φορέσει την φανέλα του, με όρο που θα του δίνει την ελευθερία του για ομάδα της Euroleague.

Η συμφωνία με τον Ηλία Καντζούρη, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και προέρχεται από ένα σύντομο, πλην όμως πετυχημένο πέρασμα από τον πάγκο του Ηρακλή, ήταν μία κίνηση ουσίας αλλά και εντυπωσιασμού για τους Ροδίτες, που μετά από δύο αποτυχημένες χρονιές στην Α1 Κατηγορία, θέλουν να χτίσουν μία ομάδα που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τους διοικούντες τον Κολοσσό, ο 47χρονος τεχνικός με την 6ετή διεθνή προϋπηρεσία ως assistant-coach (Ζάλγκιρις, Ούνικς Καζάν και Μπάμπεργκ), έχει προσεγγίσει τον Ίαν Βουγιούκα (παραμένει χωρίς ομάδα), θέλοντας να ανιχνεύσει τις προθέσεις του.

Ο πολύπειρος σέντερ, που πριν από έναν μήνα έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στις προπονήσεις του Πανερυθραϊκού (στον οποίο αγωνίζεται ο αδελφός του Άλεξ) και περιμένει μία καλή πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, ο Ρικ Πιτίνο εξεπλάγην όταν έμαθε ότι ο πρώην παίκτης του στους «πράσινους» είναι free agent και έσπευσε να εκδηλώσει δημόσια την απορία του σε σχετικό tweet.

Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες και χωρίς τις οικονομικές απώλειες που προκαλεί η πανδημία στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ, ο Βουγιούκας θα είχε ήδη υπογράψει σε ευρωπαϊκό σύλλογο, αν κι εφόσον δεν είχε ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές.

Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, παραμένει χωρίς συμβόλαιο και όσο περνούν οι μέρες και οι περισσότερες ομάδες (που θα μπορούσαν να τον πληρώσουν) «κλείνουν» τα ρόστερ τους, μειώνονται και οι πιθανότητες να βρει την πρόταση που θέλει, πριν αρχίσει η σεζόν.

Εκεί ακριβώς στηρίζεται και λογική της σκέψης του Κολοσσού, που του έχει καταθέσει μία αρκετά δελεαστική πρόταση, με βάση το budget για τη νέα σεζόν, με το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος αν κι εφόσον δεχθεί πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague. Ο νέος τεχνικός των Ροδιτών, μάλιστα, επικοινώνησε μαζί του, του ανέλυσε πλήρως τον ρόλο που θα έχει στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και του ζήτησε να σκεφτεί την πρόταση και να του δώσει σύντομα την οριστική του απάντηση.

Οι πληροφορίες του gazzetta.gr, πάντως, αναφέρουν ότι ο απόφοιτος του Σεντ Λούις δεν καλοβλέπει την συγκεκριμένη προοπτική και δύσκολα θα αποδεχθεί την πρόταση του Κολοσσού.