Άποψη: Όπλα στην Ουκρανία: Η χώρα είναι αυτός

Σύνοδος Κορυφής-Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει  την κυριαρχία μας

Στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία και λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα. Ούτε ενημερώνει τη Βουλή, ούτε μιλάει με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ακόμη και στο κόμμα του αιφνιδιάζονται.

Οι ξένοι συνομιλητές του τα λένε και τα μαθαίνουμε γιατί, προφανώς, δεν τους περνάει από το μυαλό ότι στην Ελλάδα τέτοιου είδους αποφάσεις είναι μυστικές. Τη μια “τον δίνουν” οι ΗΠΑ, την άλλη η Γερμανία.

Αλλά ο ίδιος ατάραχος. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει, πόσο μάλλον να λογοδοτήσει. Και φυσικά δεν αποδέχεται ως θεμιτή την κριτική της αντιπολίτευσης και αμύνεται επιτιθέμενος.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος, για τη δημόσια περιουσία, για τους θεσμούς, για τη χώρα. Μας ενέπλεξε σε έναν πόλεμο χωρίς να επιδιώξει διακομματική συναίνεση και εθνική ενότητα.

Αποφασίζει και διατάσσει σαν μονάρχης παίζοντας με τα εθνικά συμφέροντα.

Αισθάνεται παντοδύναμος, αιώνιος στην εξουσία και υπεράνω νόμου και Συντάγματος.

Κανείς δεν ξέρει τι και γιατί έχει συμφωνήσει με την Αμερική, ποιο είναι το διπλωματικό σχέδιο του –  αν έχει και δεν υπακούει απλώς σε εντολές.

Ο υπουργός Άμυνας προανήγγειλε θερμό καλοκαίρι με υβριδικές τουρκικές απειλές και μισή ώρα μετά διόρθωσε τον εαυτό του γιατί του τράβηξαν το αυτί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν καταστροφικό.

Σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία τις τύχες της χώρας διαχειρίζονται οι πλέον ακατάλληλοι, επιπόλαιοι και επικίνδυνοι πολιτικοί.

Θα χρειαστεί τύχη για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση χωρίς να μας έχουν συμβεί χειρότερα από αυτά που ήδη συμβαίνουν και, κυρίως, μη αναστρέψιμα.