Άποψη: Υπόθεση Φουρθιώτη. Τα στοιχεία και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που «καίνε» τον παρουσιαστή

Μένιος Φουρθιώτης: Στον εισαγγελέα μαζί με ακόμα δύο άτομα | in.gr

Νέα σημαντικά στοιχεία προκύπτουν μέσα την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Μένιου Φουρθιώτη με τους συγκατηγορούμενούς του (Σιώκη και Πετρόχειλο), δίνοντας τη δυνατότητα στις αρχές να ρίξουν «φως» σε αρκετές πτυχές της υπόθεσης.

Υπόθεση Φουρθιώτη: Τα στοιχεία και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που «καίνε» τον παρουσιαστή

Πολυσέλιδο είναι μάλιστα το διαβιβαστικο που έχει συνταχθεί από την αστυνομία για τον παρουσιαστή και τους τρεις συγκατηγορουμένους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό αναφέρεται ότι:

  • Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ  εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.
  • Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σιώκη και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Πετρόχειλο (ονόματα των δυο κατηγορουμένων). Περί την 01:55  τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον Πετρόχειλο και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα»  (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

  • Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.
  • Στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Πετρόχειλος με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». (δίνει τρία κινητά τηλέφωνο ο άγνωστος ….).

Στο ποινικό ιστορικό του Φουθριώτη όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό αναφέρονται περισσότερες από30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ)  είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν  κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις αρχές.

Και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των αρχών , καθώς μεταξύ άλλων σε βάρος τους έχουν  εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.

Αθώος δηλώνει ο παρουσιαστής

Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε έτοιμος να απολογηθεί ακόμη και σήμερα χωρίς, ωστόσο, το αίτημα του να γίνει δεκτό καθώς δεν είχε ενημερωθεί για την δικογραφία.

Παράλληλα, και οι συγκατηγορούμενοι του δηλώνουν αθώοι με τον συνήγορο τους Κωνσταντίνο Γώγο να χαρακτηρίζει «αστείο» το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενοι «δυο βιοπαλαιστές». «Τα  στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση» τόνισε σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης και πρόσθεσε «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Μάλιστα, ο ένας από τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο Μένιος Φουρθιώτης του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να ισχυρίστηκε «ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιωτης, ο οποίος δεν είχε καλή συνεννόηση με τα άτομα, στα οποία είχε αναθέσει αυτές τις πράξεις».

Αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του παρουσιαστή ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, σε βαθμό πλημμελήματος καθώς και για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για: σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη σε βαθμό κακουργήματος, για το πλημμέλημα της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας αλλά και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο θα περάσουν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Όλοι τους έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που εκκρεμεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*