Άποψη: Το παράδειγμα της Δημαδάμα

Ζέφη Δημαδάμα, (ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ // ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Και τι δεν έχει πει εναντίον του Κ. Μητσοτάκη; Έχει μιλήσει για παρακράτος, για διαφθορά, για συντηρητισμό, έχει ταχθεί εναντίον κάθε συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και έχει υποστηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση όταν όποιος – εκτός ΣΥΡΙΖΑ – το έκανε κατηγορούνταν για υπόγεια συνεννόηση με τον Αλ. Τσίπρα.

Η νέα ΓΓ ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, αποδέχτηκε μια πρόταση που ήταν πραγματικά πολύ δελεαστική για την ίδια με βάση τα χρόνια που έχει αφιερώσει στην υποστήριξη της έμφυλης ισότητας και της συμπερίληψης από την όχθη της σοσιαλδημοκρατίας.

Πιστεύει, αλήθεια, ότι η ΝΔ του Βορίδη, του Δούκα και του Καμπόσου μπορεί να συμπεριλάβει τις ιδέες που υπερασπίστηκε ως αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ή ως πρόεδρος του παραρτήματος Αθήνας της ΕΓΕ; Αν ναι, σύντομα θα διαψευστεί. Αν όχι, τότε έκανε μια επιλογή με όρους καριερισμού, δηλαδή κυνισμού και καιροσκοπισμού, οπότε είναι προετοιμασμένη.

Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν ενδοιασμό στην προσπάθειά του να αλώσει το χώρο της κεντροαριστεράς. Αξιοποιεί ακόμη και στελέχη που τον έχουν καταγγείλει, επικρίνει σκληρά, χλευάσει, προσφέροντας ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προϋποθέτουν την υποταγή τους στα δικά του κελεύσματα.

Επίσης, αντιμετωπίζει τη διακυβέρνηση με όρους διοίκησης επιχειρήσεων: Κάνει προσλήψεις με βάση το βιογραφικό και την προφορική συνέντευξη, αδιαφορώντας για αξιακές και ιδεολογικές παραμέτρους.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τροφοδοτείται η ανυποληψία της πολιτικής, γενικεύεται η απογοήτευση του προοδευτικού κόσμου για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού που του απευθύνεται και αναδεικνύεται η τεχνογνωσία του Κ. Μητσοτάκη στη συσπείρωση γύρω από την εξουσία ετερόκλητων δυνάμεων που του προσφέρουν από άλλοθι μέχρι επικοινωνιακές εκπλήξεις.