Άποψη: Σ. Βούλτεψη ή Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα;

εκπρόσωπος | Page 22 of 30 | in.gr

Το υβρεολόγιο της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη εναντίον του διευθυντή της avgi.gr Νίκου Σβέρκου, “ζωντανά” στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αντίληψη της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ΜΜΕ.

Την εξόργισε η αυτονόητη ερώτηση για τα pushbacks και του επιτέθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο. Τι “ντροπή της δημοσιογραφίας” τον αποκάλεσε, τι για απολυταρχισμό και στήριξη του Πούτιν μίλησε, ασυγκράτητη και αδίστακτη, τον προσέβαλε με τόσο χυδαίο τρόπο που θα έπρεπε να κινητοποιήσει την ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ και όλα τα προοδευτικά κόμματα.

Ο προπηλακισμός του δημοσιογράφου Ν. Σβέρκου από την Σ. Βούλτεψη είναι συνέχεια της απαξίωσης από τη ΝΔ της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατέταξε τη χώρα μας στον πάτο σε θέματα ελευθερίας του τύπου.

Το ξέρουν όλοι εκτός συνόρων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καθεστωτικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ΜΜΕ αλλά όχι απλώς δεν χαμηλώνουν το βλέμμα, κλιμακώνουν την πίεση προς όλους τους εκτός του συστήματός τους.

Το τελευταίο επεισόδιο στο έργο του ελληνικού ορμπανισμού είναι η προαναγγελία ρυθμιστικής παρέμβασης στο διαδίκτυο όπου, πράγματι, δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο παρά την οργανωμένη και εντατική προσπάθειά τους.

Παρά το διεθνή διασυρμό και τις διαστάσεις που έχει πάρει πλέον η χειραγώγηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, δεν αναδιπλώνονται αλλά αντεπιτίθενται.

Από την ίδια εκπομπή χθες ο συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου Γρ. Ψαριανός είχε χλευάσει τους “Ρεπόρτερ Χωρίς Τσίνορα”…

Δεν υπάρχει ούτε ντροπή ούτε φραγμός. Υπάρχει μόνο πυγμή και αυταρχισμός. Κάτι σαν τον Πούτιν, που θα λεγε και η Βούλτεψη.