Άποψη Σταϊκούρας: «καρφώνει» Μηταράκη μέσα και έξω από το Υπουργικό Συμβούλιο

Σταϊκούρας «καρφώνει» Μηταράκη μέσα και έξω από το Υπουργικό Συμβούλιο - 24ores

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι η ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, να δημοσιοποιήσει στο κοινό τη διαφωνία που εξέφρασε απέναντι στον Υπουργό Μετανάστευσης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,  για την εγκατάσταση νέας δομής αιτούντων άσυλο στις Θερμοπύλες.

Είχε προηγηθεί η έντονη κριτική του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς του για σοβαρές αστοχίες των τελευταίων ημερών, που φαίνεται ότι ίσως διέρρευσε από το ίδιο το Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να διεμήνυσε στους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εκφράζοντας έτσι εμμέσως τη δυσαρέσκειά του για μια σειρά από σοβαρές κυβερνητικές αποτυχίες του τελευταίου διαστήματος.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση με εκτενή δήλωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας επιχειρηματολογεί για τη θέση του γύρω από τη Δομή, αναφέρεται στο ιστορικό της χωροθέτησης και επιτίθεται ευθέως στον Υπουργό Νότη Μηταράκη, δημοσιοποιώντας την κόντρα τους: “Σχεδιάζεται η κατασκευή και πρόσθετης δομής, 1.240 ατόμων σε τμήμα του δημόσιας  διοκτησίας ακινήτου των Θερμοπυλών. Η επιλογή αυτή, όπως παρουσίασα και στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, είναι εσφαλμένη, για μια σειρά από λόγους. ” σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει την αντίθεσή του λόγω ιστορικότητας του χώρου και της γειτονικής Αλαμάνας ενώ σημειώνει ότι ήδη από το Νοέμβριο του 2019 έχει στείλει επιστολή και στην Υπουργό Πολιτισμού ενώ παραμένουν μια σειρά από εκκρεμότητες για την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου και τη δασική νομοθεσία.

Μάλιστα, σημειώνει ότι πρόσφατα το το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ενέκρινε το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ (του οποίου έχει την ευθύνη)  και όπου έχει ενταχθεί η αξιοποίηση του επίμαχου ακινήτου στις Θερμοπύλες.

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση της διαφωνίας φαίνεται πως υποκρύπτει μια γενικότερη δυσαρέσκεια υπουργών και βουλευτών της ΝΔ για τους χειρισμους Μηταράκη, συνολικά στο προσφυγικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*