Άποψη: Παιδιά, να οργανωθούμε λίγο!

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια ανασχηματισμού- Η επόμενη μέρα στο υπουργείο  Υγείας

Aν και ο περιβόητος καθηγητής φυσικών καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης αποδίδει τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην «κακιά στιγμή», οι κυβερνητικοί παράγοντες αποδεικνύουν ότι πρόκειται για πραγματικό θίασο που, μοιραία, οδηγεί στην καταστροφή ο,τιδήποτε αναλαμβάνει. Το κακό για τους πολίτες είναι ότι αυτή η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις όπως η πανδημία!

Παιδιά, να οργανωθούμε λίγο!

Καθημερινά για την εξέλιξη της πανδημίας η κυβέρνηση δείχνει χωρίς σχέδιο, ασυντόνιστη με πλήθος παλινωδιών, και παραπληροφορεί τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και στον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘΕίναι ενδεικτικό πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε την Πέμπτη και ανακοίνωσε – κατόπιν εορτής –  ότι στη Λέσβο έχουν εντοπιστεί 243 κρούσματα κοροναϊού. τα οποία και θα αποτυπωθούν στα επίσημα στοιχεία. Λίγο αργότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα 184 από αυτά, πιθανότατα γιατί είχε ανακοινώσει τα υπόλοιπα μερικές μέρες νωρίτερα, δείχνοντας ότι η «δεξιά» δεν γνωρίζει τι ποιεί η «αριστερά».

Η δήλωση – μνημείο για την πανδημία ήρθε από τον αν. υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο. Τρεις μέρες μετά το φιάσκο με τη θεία κοινωνία, με τον φωτογραφικό να τον απαθανατίζει να κοινωνά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, επανήλθε και -μιλώντας σοβαρά- ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης και ζητά εξηγήσεις από το Νίκο Χαρδαλιά που τον επέκρινε. Σύμφωνα με το Γ. Κουμουτσάκο, ο ιερέας στην εκκλησία που βρέθηκε «του την έφερε» και έτεινε στο μέρος του τη Θεία Κοινωνία ξαφνικά, αναγκάζοντάς τον να κοινωνήσει, την ώρα που κάποιος άλλος τον φωτογράφιζε. Ένα πραγματικό δράμα!

Την ίδια ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης ως επιδημιολόγος αποφαίνεται ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύτηκε γιατί τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν αποδείξει τη σύνδεση της Θείας Κοινωνίας με τη μετάδοση της νόσου! Ο δε Δήμαρχος Πυλαίας, όχι απλός «γαλάζιος» αλλά σκληρά νεοφιλελεύθερος, σε δηλώσεις του καλεί την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας να παραιτηθούν από τις θέσεις τους λόγω ανικανότητας να διαχειριστούν την κατάσταση με την πανδημία στα σχολεία.

Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους πολίτες στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό, έστελνε sms από το 112 όταν ήδη είχε περάσει η καταιγίδα και υπήρχαν νεκροί και οι υπουργοί δεν τόλμησαν καν να πάνε στις περιοχές αλλά «πέταξαν από πάνω» με αποτέλεσμα οι πολίτες – μεταξύ αυτών και ψηφοφόροι της ΝΔ – να επιτίθενται με απίστευτες εκφράσεις στην κυβέρνηση για την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της. Η Νέα Δημοκρατία έχει την τρομερή υποστήριξη των ΜΜΕ και ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που καλλιεργούν μια εικονική πραγματικότητα. Όμως αυτό προϋποθέτει ότι θα διαθέτει στοιχειώδη σοβαρότητα… Τί να σου κάνει και η προπαγάνδα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*