Άποψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο θίασος Μητσοτάκη

© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI

Η ίδια αντίληψη του κοινού καλού θα πρέπει να κυριαρχήσει στην επιλογή των υποψηφίων του κόμματος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο δήμο της Αθήνας, παραδείγματος χάριν, είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις για τον καταλληλότερο υποψήφιο. Αλλά να γίνονται προτάσεις για ανθρώπους που δεν έχουν καμία ενδοκομματική υποστήριξη, απλώς και μόνο για αποστολή μηνυμάτων στους αντιπάλους για την προεδρία, θυμίζει περισσότερο φοιτητικό σύλλογο παρά αξιωματική αντιπολίτευση.

Με δεδομένες επίσης τις βολές των συστημικών ΜΜΕ και των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ για αναξιοπιστία, πρέπει να αποφευχθούν παλινωδίες που συντηρούν μια παρόμοια εικόνα. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για να αλλάξει θέση μερικές ώρες μετά.

Σίγουρα πρόκειται για μεταβατική περίοδο, όπου δεν υπάρχει ενιαίο κέντρο αποφάσεων. Αλλά από τη στιγμή που ανακοινώνεται η θετική στάση του κόμματος σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο- η οποία κάθε άλλο παρά στερείτο λογικής καθώς προέβλεπε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση του αφορολόγητου και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ- ήταν απαραίτητο να παραμείνει η ίδια, ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν στη συνέχεια.

Στον κ. Μητσοτάκη δεν πρέπει να δίνεται η παραμικρή δυνατότητα να ξεφεύγει, από τα καθημερινά αποκαλυπτήρια της ανικανότητας του επιτελικού του θιάσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*