Άποψη: Ανησυχεί και το δείχνει η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις Βαξεβάνη — “Καίει” Μητσοτάκη αποκάλυψη της ΕΣΤΙΑΣ

Για μια ακόμη φορά η ΝΔ, αντί να απαντήσει για το σκάνδαλο Novartis, μετά και τις νέες αποκαλύψεις  που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Documento», επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την γνωστή τακτική …της λάσπης και της ένδειας επιχειρημάτων… -Άμεση απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ,  «να είναι σίγουροι ότι η στοχοποίηση όσων ερευνούν και αποκαλύπτουν τη συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση δεν θα τους γλυτώσει από τις ευθύνες τους.»

Ανησυχεί η ΝΔ και το δείχνει. Μέσα στον πανικό της από τα  δημοσκοπικά καμπανάκια που δείχνουν την κοινωνική δυσφορία, πανικό και αναταραχή  προκαλούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο, οι αποκαλύψεις (που έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Twitter), του δημοσιογράφου του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, με τα γραπτά μηνύματα και τις απομαγνητοφωνήσεις από τον  κ. Νίκο Μανιαδάκη, που  αποκάλυπτε τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν για να αλλάξει την κατάθεσή του.

Η ΝΔ αντί να απαντήσει επί του προκειμένου σκανδάλου, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την γνωστή τακτική …της λάσπης και της ένδειας επιχειρημάτων.  Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής στα φιλοκυβερνητικά μμε, όπου η είδηση δεν παίζει πουθενά, βάση της σοβαρότητας των αποκαλύψεων.

Μάλιστα εγκαλεί τον Κώστα Βαξεβάνη, ως δήθεν ενορχηστρωτή… της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα  με τον τηλεοπτικό όμιλο Hellas net, κάτι το οποίο σύμφωνα με νέο δημοσίευμα και αυτό το κυβερνητικό αφήγημα κατέρρευσε καθώς, η νυν εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Ελενα Σώκου, ήταν δεξί χέρι του Έλληνα εφοπλιστή που «κατηγορείται» για σχέσεις με τον Ρώσο ολιγάρχη Μαλολέγεφ

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το γραφείο Τύπου του είναι το γραφείο του Documento, επισημοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από την υπεράσπιση έχει αναλάβει και την κηδεμονία του κ. Βαξεβάνη.

Ο κ. Βαξεβάνης, μέσα στον πανικό του, το μόνο που κάνει, είναι να δίνει διαρκώς νέα στοιχεία για την εμπλοκή του στη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού προχθές λίγο πριν την απολογία του για τα 4 πολύ σοβαρά αδικήματα επιτέθηκε στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τώρα ο αγαπημένος “ερευνητής” του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Μανιαδάκη, την περίοδο που στηνόταν η σκευωρία της Novartis.

Μηνύματα που το μόνο που αποδεικνύουν είναι αυτό που όλοι γνωρίζαμε και για το οποίο ήδη κατηγορείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Την συμμετοχή του, δηλαδή, στη σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα χειραγώγησης του εν λόγω μάρτυρα.

Υ.Γ. Άραγε ο κ. Βαξεβάνης θα μας “αποκαλύψει” πόσα από τα 10 εκατομμύρια δολάρια του διωχθέντα από τις αμερικανικές αρχές Ρώσου ολιγάρχη έλαβε ο ίδιος για να στήσει τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα;».

ΣΥΡΙΖΑ: Το «μένουμε Ευρώπη» πολύ γρήγορα έγινε «μένουμε απατεώνες»

Άμεση  ήταν η απάντηση και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει:

«Σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα η Ν.Δ. βλέπει σκευωρία. Προφανώς για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ήδη ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

.Να είναι σίγουροι ότι η στοχοποίηση όσων ερευνούν και αποκαλύπτουν τη συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση δεν θα τους γλυτώσει από τις ευθύνες τους.»

 

“Καίει” Μητσοτάκη αποκάλυψη της ΕΣΤΙΑΣ: “Η Κυβέρνηση γνώριζε για τις κασέτες με τους «Αζόφ» – Τις είχε στείλει ο Ζελένσκυ στην Αθήνα ” !Τασούλας για μαχητή Αζόφ: Λάθος να μειώνουμε τη μεγάλη εικόνα

Αναγκάστηκα να επιστρατεύσω το αποθηκευμένο στις αναμνήσεις μου ταλέντο του Ηρακλή Πουαρό, για να εξακριβώσω ποιος φέρει την ευθύνη για την «εισβολή» από το παράθυρο στο ελληνικό κοινοβούλιο νεοναζί από το Τάγμα Αζόφ. Η έρευνά μου πήγε σε βάθος. Και σκαλίζοντας περισσότερο και από τον «επίμονο κηπουρό» πληροφορήθηκα ότι τις κασσέττες –διότι περί κασσεττών επρόκειτο– που έπαιξαν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους δυο Αζοφίτες ομογενείς, τις είχαν στείλει οι Ουκρανοί σε κυβερνητικά γραφεία κι από εκεί κατέληξαν σε ιδιωτική εταιρεία παραγωγής για να γίνει επεξεργασία εικόνας και ήχου. Αυτό ήταν απαραίτητο, διότι θα έπρεπε και οι διερμηνείς –σέ μια σπαστή διαδικασία από τα ουκρανικά στα αγγλικά και από τα αγγλικά στα ελληνικά– να είναι κάπως προετοιμασμένοι. Κοινώς, το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασσεττών.

Όμως ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασσέττες και τους δυο νεοναζί κινδυνεύοντας να έρθουν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης Ζελένσκυ ή να τις αφήσουν να παίξουν, κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. Αυτά κι αν είναι διλήμματα. Μου λένε ότι οι επιφορτισμένοι με τις υπερπαραγωγές μαξιμιλιανοί –ξέρει από αυτά και ο κ. Ζελένσκυ– δεν μάδησαν ολόκληρη την μαργαρίτα. Στην ζυγαριά η ακύρωση της ομιλίας Ζελένσκυ θα προκαλούσε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από μια παράλληλη εμφάνιση δυο νεοναζιστών που ενδεχομένως σκέφτηκαν, να μην έπαιρνε και μεγάλη διάσταση, εάν την επικάλυπταν συναισθήματα συγκίνησης από την παρέμβαση του Ουκρανού Πρωθυπουργού. Ολόκληρο «Ελευθερία ή Θάνατος» ακούστηκε από τα χείλη του κ. Ζελένσκυ. Κάπως έτσι η Κυβέρνηση πήρε το ρίσκο, και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Μαθαίνω μάλιστα ότι επικρατεί αναστάτωση και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την κηλίδα αυτή που αμαύρωσε την εκδήλωση για την ομιλία Ζελένσκυ ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και της Εθνικής Αντιπροσωπίας. Από αρμόδια πηγή πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας το μόνο που ήξερε ήταν ότι επρόκειτο να εμφανιστούν άλλοι δυο Έλληνες ομογενείς της Μαριούπολης, οι οποίοι μάλιστα επρόκειτο να μιλήσουν στην ελληνική γλώσσα. Κι εκεί κάπου ο κ. Τασούλας ησύχασε. Όταν εμφανίστηκαν οι μασκοφόροι, το Κοινοβούλιο πάγωσε. Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν της αιθούσης, το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων και ο Πρωθυπουργός κατεγράφη να διαπιστώνει πως επρόκειτο για ιστορική μέρα. Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε μετά να διορθώσει την κατάσταση αποδοκιμάζοντας την εμφάνιση των νεοναζί, όμως το κακό είχε γίνει.

Η «Εστία» αποκάλυψε τη μεγάλη δυσαρέσκεια των δυο πρώην Πρωθυπουργών, των κ. Καραμανλή και Σαμαρά, για το προσβλητικό συμβάν στο εθνικό κοινοβούλιο. Ο κ. Κώστας Καραμανλής εξέφρασε τη δυσφορία του σε συνομιλητές του με επισήμανση και για την απουσία της παραμικρής αναφοράς σήν εισβολή στην Κύπρο από την Τουρκία. Για «μεγάλο λάθος» μίλησε και ο κ. Αντώνης Σαμαράς στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Καταλήγω πως η πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκυ από τον κ. Πρωθυπουργό, να απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή, γύρισε μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Γενικώς μου φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετά οργανωτικά κενά. Το λέω, διότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων ομογενών της Μαριούπολης κ. Προτσένκο, αν και προσεκλήθη στη Βουλή, όχι μόνο δεν πήρε θέση στα θεωρεία, αλλά παρέμεινε μόνη στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου να παρακολουθεί σαν την καλαμιά στον κάμπο την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου από ένα μόνιτορ!