Άδωνης: Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη

Για τον υπουργό της «καρδιάς» μας έχουμε να πούμε ότι το γαρ πολύ του έρωτος – με θεωρίες συνωμοσίας – γεννά παραφροσύνη

Το ακούσαμε κι αυτό, από ποιον άλλο; Μα από τον φωστήρα της τρισηλίου συνωμοσιολογικής ηλιθιότητας!! Έμπλεος εξαλλοσύνης ο υπουργός του Μητσοτάκη, είπε:

«Εδώ, είμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. ….Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. … η αξιωματική αντιπολίτευση εκβιάζει την Ελλάδα με ένα βιολογικό όπλο όπως είναι ο ιός …. Ο ελληνικός λαός κρίνει τι θα πει ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά στην Ελλάδα, ο οποίος … εκβιάζει τον ελληνικό λαό και τον καταστρέφει με σκόπιμη διάδοση κορονοϊού».

Μητσοτάκης (στο τελευταίο του διάγγελμα): “Σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: […] Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει”!!!

Δεν περιμένουμε από τον Άδωνη να αποπέμψει τον Μητσοτάκη επειδή δεν ήταν τόσο σαφής και οξύς όπως ο ίδιος στον εμφυλιοπολεμικό, διχαστικό του λόγο. Άλλωστε ο Κυριάκος απλώς διαβάζει ό,τι του γράφουν. Αλλά αν δεχθούμε ότι “όμοιος ομοίω αεί πελάζει”, όπως έλεγε ο Πλάτων στο “Συμπόσιο”, δε θα μπορούσε να διαφέρει σε ήθος, συγκρότηση, αυτοσυγκράτηση και ορθολογική σκέψη ο Κυριάκος ο οποίος επιλέχθηκε να υπηρετήσει την Αδώνια, και όχι μόνο, εξαλλοσύνη. Εκείνο που μας ξενίζει είναι ότι δεν αντιδρούν τόσο οι παραδοσιακοί, θεσμικοί νεοδημοκράτες όσο και οι κεντρώοι τεχνοκράτες της κυβέρνησης στη φανερή πλέον διολίσθηση του φερόμενου ως πρωθυπουργού, σε αντιλήψεις οι οποίες παραπέμπουν σε θεωρίες και πρακτικές ολοκληρωτισμού. Στη διχαστική θεωρία που χρησιμοποίησαν οι συνταγματάρχες κατά την επτάχρονη δικτατορία περί του “εσωτερικού εχθρού των αντεθνικώς δρώντων κομμουνιστών”. Σε συνωμοσιολογικές θεωρίες που έλκουν την καταγωγή τους από τη ναζιστική προπαγάνδα που οδήγησε στα πογκρόμ κατά των εβραίων, των κομμουνιστών, των μειονοτήτων, των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Φαίνεται ότι η εγχώρια Δεξιά έχει κόψει κάθε σχέση με τις ιδέες του φιλελευθερισμού και του κράτους δικαίου. Δημιουργεί ένα νομοθετικό πλέγμα με σκοπό να περιορίσει ή και να ακυρώσει την πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση, οικοδομώντας σταδιακά ένα κράτος θατσερικού / ερντογανικού τύπου. Ένα αυταρχικό, διχαστικό και μισαλλόδοξο καθεστώτος με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Περιμέναμε ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν η αποκάλυψη ότι το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο βάσει του οποίου κινείται ο πρωθυπουργός το επέβαλαν ο Βορίδης, ο Άδωνις και οι εθνικιστές ακροδεξιοί της ΝΔ. Είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος ο Σαμαράς. Διότι όταν σε σπρώχνουν στην εξουσία με την πεποίθηση ότι ένας μωροφιλόδοξος αχυράνθρωπος δεν μπορεί να θέτει όρους στο πολιτικό παιχνίδι, εσύ απλά θα κάνεις …. ποδήλατο!! Με όσα κοσμητικά επίθετα κι αν σε στολίσουν εκείνο που τελικά θα μείνει είναι ένα πουκάμισο αδειανό. Θα μου πεις περί αντιλήψεως και ορέξεως … κολοκυθόπιτα.

Για τον υπουργό της “καρδιάς” μας έχουμε να πούμε ότι το γαρ πολύ του έρωτος – με θεωρίες συνωμοσίας – γεννά παραφροσύνη…

Μαθηματικός