Όταν ο Θάνος Μικρούτσικος πρωτοτραγούδησε δημόσια τους «Επτά νάνους στο S/S Cyrenia» (Audio)

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ | eirinika.gr
Όσο ήταν ζωντανός και έδινε συναυλίες, ήταν ένα είδος ιεροτελεστίας και μυσταγωγίας για το κοινό του. Ο Θάνος Μικρούτσικος, μόνος με το πιάνο του να τραγουδά ένα από τα τραγούδια-σήματα κατατεθέντα από τα μελοποιήμενα ποιήματα του Νίκου Καββαδία, το περίφημο “Οι επτά νάνοι στο S/S Cyrenia”.
To τραγούδι το είχε ερμηνεύσει και η Χάρις Αλεξίου, ωστόσο, οι ζωντανές ερμηνείες από τον ίδιο το συνθέτη αποτελούσαν πάντα το αποκορύφωμα των συναυλιών του. Τώρα, πλέον, το αρχείο του μεγάλου Θάνου Μικρούτσικου τίθεται σιγά-σιγά στη στη διάθεσή του κοινού μέσα από το κανάλι του αείμνηστου συνθέτη στο Youtube.
Τατο S/S Cyrenia”, στο ηχητικό της οποίας ακούγεται και η παρουσίαση του κομματιού από το συνθέτη…

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 και 16 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στο Ηρώδειο μια αφιερωματική συναυλία στον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, στην οποία το κοινό θα ακούσει τραγούδια που γράφτηκαν για ιστορικές θεατρικές παραστάσεις, όπως: «Συντροφιά με τον Μπρεχτ» σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, «Φουέντε Οβεχούνα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, «Ο γέρος της Αλεξάνδρειας» σε σκηνοθεσία Ανρί Ρονς, «Βίκτωρ Βικτώρια» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, «Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, «Αρχοντοχωριάτης» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη κ.ά. Επίσης, μουσικές που έντυσαν στίχους του Κ. Π. Καβάφη, του Μάνου Ελευθερίου, του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, της Αγαθής Δημητρούκα, του Οδυσσέα Ιωάννου και πολλών άλλων.
Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ, ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*