Όσοι επιχειρήσουν να λεηλατήσουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αγνοώντας το ΣτΕ, «θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες» — Η κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνάντηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη με μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης είχαν συνάντηση εργασίας με μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού. Η συνάντηση έγινε ενόψει ανάληψης δράσεων εκ μέρους της Πρωτοβουλίας και με αφορμή την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που ζητά την αποδέσμευση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας παρουσίασαν στους δύο τομεάρχες τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το θέμα, τονίζοντας, παράλληλα, την ανησυχία τους για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες εμπορευματοποίησης του νερού, είτε μέσω της άρνησης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής. Τόνισαν ότι μετά τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στο στόχαστρο των ιδιωτικοποιήσεων θα μπουν και οι κατά τόπους Εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ σημείωσαν ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει αυξήσεις στους λογαριασμούς και μείωση της ποιότητας του νερού.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνοεί το ΣτΕ, ενώ προχώρα περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση του νερού. Επιμένουμε: Να φύγουν οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, όπως ορίζει η απόφαση του ΣτΕ. Όσοι επιχειρούν να τις λεηλατήσουν πριν την εφαρμογή της, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες». Για να συμπληρώσει: «Οι ιδιωτικοποιήσεις απέτυχαν. Τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω από 130 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα. Να προστατεύσουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα».

Ο ίδιος προανήγγειλε την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Κώστα Καραμανλή, καθώς ως σήμερα έχουν μείνει αναπάντητες οι ερωτήσεις του τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το θέμα.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν ο Ηλίας Κορλός, γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο Γιώργος Ραντίτσας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, ο Γιώργος Δήμτσας, πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ, ο Γιώργος Αλεξανδράκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Περικλής Ζήκας, μέλος της γραμματείας της Πρωτοβουλίας και οι Χρήστος Ρουμπάνης και Σταμάτης Στεφανάτος από το Περιβαλλοντικό Δίκτυο. Συμμετείχαν, επίσης, οι συνεργάτες του Νίκου Παππά, Κώστας Αγόρης και Νίκος Στάβερης και η συνεργάτιδα του Χρήστου Γιαννούλη, Ματίνα Πούλου.

 

Η κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυσή τους

ΣΥΡΙΖΑ σε διαρκή αναζήτηση πολιτικής γραμμής - apopseis.gr

«Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ συνεχίζονται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ»

Η κοινή δήλωση Νατάσσας Γκάρα, Κώστα Ζαχαριαδη, Μάριου Κάτση, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:

Η προκλητική καθυστέρηση υλοποίησης των μόνιμων προσλήψεων που είχαν εγκριθεί και δρομολογηθεί από την κυβερνήσει ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε αρκετά από αυτά. Στο μεταξύ οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς, καθώς αρκετοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει, ενώ νέες διαδικασίες εντάσσονται στην αρμοδιότητα των ΚΕΠ, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση να καθίσταται δραματική.

Και αντί η κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με προσωπικό, βρήκε την εύκολη λύση: Υποχρεωτική εργασία δύο (2) Σάββατα το μήνα για όλους τους εργαζόμενους. Αυθαιρεσία και καταστρατήγηση στην πράξη της πενθήμερης εργασίας.

Την ίδια στιγμή, ενώ η κυβέρνηση σπαταλά ένα πακτωλό χρημάτων για την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών, η προχειρότητα και αποσπασματικότητα του σχεδιασμού έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά πενιχρά αποτελέσματα. Η κυβέρνηση επιλέγει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, φορτώνοντας συνεχώς τα ΚΕΠ με νέες αρμοδιότητες και μεταφέροντας τις ουρές από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου στα ΚΕΠ που δουλεύουν μέσω του GOV, αντί να ολοκληρωθεί το ψηφιακό Δημόσιο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε ένα ισχυρό Δημοσίο χωρίς ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας και χωρίς ταλαιπωρία των ψηφιακά αναλφάβητων πολιτών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ενισχύσει άμεσα τα ΚΕΠ με προσωπικό και σύγχρονες υποδομές.

Την καλούμε να σταματήσει να δαπανά τα χρήματα του Ελληνικού λαού σε ψηφιακά έργα και δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και να προχωρήσει με διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες σε ένα ολιστικό σχέδιο για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών.

Η ίδρυση των ΚΕΠ αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η στήριξη και αναβάθμισή τους αποτελεί δέσμευση για τον ΣΥΡΙΖΑ – -ΠΣ και θα γίνει πράξη από την αυριανή προοδευτική κυβέρνηση της χώρας.

Νατάσσα Γκάρα, Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κώστας Ζαχαριαδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ