Όλα όσα πρέπει να κάνει ένας εμβολιασμένος αν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Νέες συστάσεις λόγω της «Ο»

Με δεδομένη την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους η Μίνα Γκάγκα  έδωσε νέες συστάσεις για τεστ μετά από επαφή με κρούσμα

Νέες συστάσεις εξέδωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό η Μίνα Γκάγκα στην περίπτωση που κάποιος εμβολιασμένος έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Νέες οδηγίες για εμβολιασμένους που έρχονται σε επαφή με κρούσμα

Όπως η ίδια δήλωσε:«Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς γύρω μας εμβολιασμένους συνανθρώπους μας που έχουν εκτεθεί, έχουν έρθει, δηλαδή, σε στενή επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Στις οδηγίες που είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε πει ότι οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί, αλλά οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για 14 μέρες μετά την έκθεση.

Δεν συστήναμε τότε εργαστηριακό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εκτός ειδικών περιπτώσεων, όπως είναι οι κλειστές δομές. Σήμερα, όμως με δεδομένη την κυκλοφορία ενός ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους και στην προσπάθεια μας να σταματήσουμε την μεγάλη διασπορά, θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι, μετά από στενή επαφή με κρούσμα, να μειώσουν κατά το δυνατόν την κινητικότητα μας και να διενεργήσουμε τουλάχιστον δυο τεστ τις επόμενες 7- 10 μέρες, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το οικογενειακό και στενό φιλικό μας περιβάλλον», κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.