“Όλα στην φόρα”! Οι ταμειακές μηχανές θα συνδέονται στο λεπτό με το Taxis ~ ΕΛΤΑ: Απόφαση-βόμβα! Θα χρεώνουν με 15 ευρώ τον εκτελωνισμό ~ Φορολογική δήλωση 2020: Τα ζευγάρια που πρέπει να δηλώσουν ξεχωριστά τα εισοδήματά τους

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο Οι ταμειακές μηχανές θα συνδέονται στο λεπτό με το Taxis

Ακόμη και ανά λεπτό της ώρας θα μπορούν να συνδέονται από τον Ιούνιο οι ταμειακές μηχανές με το Taxis για να αποστέλλουν σε αυτό όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί.

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το taxis το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου 2020. Επίσης, σ΄αυτήν προβλέπεται ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

– κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.

– κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.

– κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

 

ΕΛΤΑ: Απόφαση – βόμβα! Θα χρεώνουν με 15 ευρώ τον εκτελωνισμό

ΕΛΤΑ

Σε μία απόφαση – βόμβα προχώρησαν τα ΕΛΤΑ καθώς πλέον θα χρεώνουν με 15 ευρώ τον εκτελωνισμό όλων των δεμάτων και ειδικότερα εκείνα που προέρχονται από την Κίνα.

Μάλιστα μέχρι και σήμερα τα συγκεκριμένα δέματα έρχονταν χωρίς καμία χρέωση από τα ΕΛΤΑ.

Ωστόσο από τη Δευτέρα και μετά θα χρεώνουν με 15 ευρώ ακόμα και τα δέματα που έχουν κόστος λιγότερο του ενός ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κοροναϊός: Μεγάλη ανατροπή για το πώς ξεκίνησε!

Η σειρά χρέωσης θα έχει ως εξής:

  • Από 0-22€ τα τέλη εκτελωνισμού είναι 15€
  • Από 22-150€ τα τέλη εκτελωνισμού είναι 15€ + ΦΠΑ 24%
  • Πάνω από 150€ τα τέλη εκτελωνισμού θα είναι 15€-50€ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + Τελωνειακούς δασμούς.

 

Φορολογική δήλωση 2020: Τα ζευγάρια που πρέπει να δηλώσουν ξεχωριστά τα εισοδήματά τους

Φορολογική δήλωση 2020: Υποχρεωτική θα είναι για ορισμένα ζευγάρια η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης.

Φορολογική δήλωση 2020: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι παντρεμένοι να δηλώσουν τι είδους  φορολογική δήλωση επιθυμούν να κάνουν. Η γνωστοποίηση γίνεται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, στον σύνδεσμο: //www.aade.gr/polites/eisodima/gnostopoiisi-horistis-dilosis είτε από εσάς με τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτεχνικό, με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης. Όσοι σύζυγοι δεν ενημερώσουν για την προτίμησή τους, θα υποβάλουν υποχρεωτικά κοινή δήλωση για τα περυσινά εισοδήματά τους (δηλαδή για το «Φορολογικό Έτος 2019») εκτός εάν στο μεταξύ παντρευτούν πριν την υποβολή των δηλώσεων. Πάντως, οι δηλώσεις είτε υποβληθούν από κοινού είτε ξεχωριστά, τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν και φέτος θα είναι δύο, ένα για κάθε σύζυγο.

Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις στις οποίες οι σύζυγοι υποχρεούνται να υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, οι περιπτώσεις είναι οι ακόλουθες:

  • Έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση ή έχει λυθεί το σύμφωνο συμβίωσης κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης. Για τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης ή τη λύση του συμφώνου συμβίωσης το βάρος της απόδειξης φέρει ο φορολογούμενος.
  • Όταν ο ένας από τους δύο συζύγους ή ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλεκτρονική συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης έχει απλοποιηθεί αρκετά. Αν ο φορολογούμενος μένει σε δική του ιδιόκτητη κατοικία ή σε δωρεάν παραχωρηθείσα, κατέχει ένα ή περισσότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δεν είχε κατά τη διάρκεια του 2019 καμία μεταβολή στα αυτοκίνητά του, τα βήματα που απαιτούνται είναι απλά και η διαδικασία εύκολη, καθώς τα περισσότερα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν και φέτος είναι προσυμπληρωμένα στους αντίστοιχους κωδικούς από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.