Ψητός σολομός με σκόρδο και βούτυρο

Ψητός σολομός με σκόρδο και βούτυρο

Συνοδέψτε με ψητό μπρόκολο με παρμεζάνα

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνας
  • Φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.
Βήμα 4
Στο υπόλοιπο ταψί τοποθετήστε το μπρόκολο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*