Χρ. Γιαννούλης: Επιτακτική ανάγκη η αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ – «Βόμβα» στο ΚΙΝΑΛ: Παρενόχληση σε ασανσέρ από κομματικό στέλεχος καταγγέλλει η Δημαδάμα 

Χρ. Γιαννούλης: Θα ξαναέκανα την ίδια δήλωση

«Ο συνωστισμός και οι ασφυκτικές συνθήκες μεταφοράς στις ώρες αιχμής παραμένει μία διαρκής εστία διασποράς και κινδύνου για τους επιβάτες του ΟΑΣΘ», τόνισε ο Χρ. Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρ. Γιαννούλης σχετικά με τον συνωστισμό στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αναφέρει:

«Οι γνώριμες εικόνες του συνωστισμού στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δυστυχώς έκαναν σήμερα την επανεμφάνιση τους. Είχαμε τονίσει από την έναρξη της πανδημίας πως ο συνωστισμός και οι ασφυκτικές συνθήκες μεταφοράς στις ώρες αιχμής παραμένει μία διαρκής εστία διασποράς και κινδύνου για τους επιβάτες του ΟΑΣΘ. Είχαμε τονίσει πως είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση των βασικών γραμμών με περισσότερα δρομολόγια και όχι μόνο στις ώρες αιχμής, ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό.

Σήμερα πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει αυξημένη κίνηση, προφανώς όμως δεν υπήρξε αντίστοιχη πρόβλεψη απο τους επιτελείς του ΟΑΣΘ να αυξήσουν τα δρομολόγια. Προφανώς παραμένουν πιστοί στο δόγμα Κώστα Καραμανλή πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες διασπορά του κορονοϊού. O εφησυχασμός αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή πολύ κακό σύμβουλο.

Οφείλει άμεσα η διοίκηση του Οργανισμού, με σεβασμό στο επιβατικό κοινό, να λάβει όλα τα μέτρα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ».

«Βόμβα» στο ΚΙΝΑΛ: Παρενόχληση σε ασανσέρ από κομματικό στέλεχος καταγγέλλει η Δημαδάμα 

Ζέφη Δημαδάμα

«Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ, ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε»

Για την παρενόχληση που υπέστη μίλησε το πρωί της Τρίτης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα στον απόηχο των συγκλονιστικών καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου (…) Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ, ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο είπα» ανέφερε η κ. Δημαδάμα.

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν… Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από τον χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα». «Όχι δεν είναι ενεργός στην πολιτική» διευκρίνισε.

Όπως επισήμανε, «όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα επεξεργαστεί κάνεις για να πάει παρακάτω. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν και ποτέ παρά μόνο στην οικογένειά μου και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά». 

«Πολλές γυναίκες έρχονται μιλούν σε εμάς σε ευρύτερα εργασιακό χώρο, και έχουμε βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να καταγγείλουν αυτά που έχουν πει» ανέφερε.

«Πρέπει να ανοίξουν στόματα με βάση την εμπειρία μας και την προσπάθεια που κάνουμε… Όχι σημαίνει όχι» τόνισε. «Δε θέλουμε να διαφεντεύσουμε τους άνδρες» ξεκαθάρισε πάντως το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.