Χριστούγεννα μόνον με rapid test για … εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους! — Δικαιοσύνη: Δεν προέκυψε καμία απολύτως εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Follie-Follie

Έλληνας Κυβ. Εκπρόσωπος προς Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές από την Τουρκία για το προσφυγικό – ΠΟΛΙΤΗΣ

Σαρώνουν!  Κυβ. εκπρόσωπος: Μικρό το κόστος ας το πληρώσουν …

κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο επιμένει στα πρώτα υποχρεωτικά μέτρα για τους εμβολιασμένους, και συγκεκριμένα στα rapid test από την τσέπη των πολιτών, αλλά, ισχυρίζεται ότι το κόστος είναι μικρό οπότε μπορεί άνετα να καλυφθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζουν αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και στις 13:00 μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται, κατά πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας αυτή τη φορά στο Mega ουσιαστικά προανήγγειλε την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, λέγοντας ότι θα είναι μάλλον μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Εξετάζουμε μέτρα μόνο για εκείνους που το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων – θα δούμε τι θα πει η Επιτροπή, κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά- εκτός από το ότι μόνο εμβολιασμένοι θα επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, αν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Εκείνη την ημέρα ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους θα είναι ένας παραπάνω κίνδυνος γι α να νοσήσει κάποιος ή αν νοσεί να τον διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα. Δεν θα είναι ένα μέτρο γενικό, αλλά προσωρινό, έκτακτο» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το γεγονός ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να βάλουν για άλλη μία φορά το χέρι στη τσέπη, μίλησε ότι το κόστος των rapid test είναι μικρό. Βέβαια, αν για παράδειγμα μία τετραμελής οικογένεια θελήσει να βγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 40 ευρώ.

«Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση, κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι είναι μία επιπλέον επιβάρυνση. Ο άνθρωπος εμβολιάστηκε και έκανε ό,τι του ζητήσαμε. Χρειαζόμαστε όμως αυτήν την επιπλέον εξασφάλιση για αυτή τη μία μέρα. Εεε, και το ποσό είναι τέτοιο που νομίζω ότι εν πάση περιπτώσει αυτός που θα βγει εκείνο το βράδυ – δε λέω ότι περισσεύει σε κανέναν – είναι όμως συγκεκριμένες οι τιμές, ορισμένες στο πού είναι, και θα γίνονται για τη μέγιστη προστασία τόσο του ίδιου και των υπολοίπων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εμφανή αμηχανία.

 

Έσκασε με πάταγο … στα μούτρα των “εμπνευστών” της! Δικαιοσύνη: Δεν προέκυψε καμία απολύτως εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Follie – Folliefolli follie | Ι LOVE STYLE

Aπό την έρευνα που διενεργήθηκε από τη Δικαιοσύνη δεν προέκυψε καμία απολύτως σχέση των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων με την υπόθεση της Folli Follie και καμία απολύτως ένδειξη για την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης και ως εκ τούτου η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με τη σφραγίδα του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Η υπόθεση αφορούσε στην αναφορά από τους κατηγορούμενους πρώην επικεφαλής της εταιρείας καθώς υπάλληλο αυτής σε ονόματα πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα), σε e-mail από τους πρώην επικεφαλής της Follie Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς και υπάλληλο της εταιρείας τους που περιλαμβάνονταν στο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου από την εταιρεία Price Water House Coopers. Στα εν λόγω e—mails ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την διοίκηση της Follie Follie , ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον πρώην υπάλληλος της Folii Follie οι πρώην υπουργοί κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, επαναλαμβάνοντας ,όπως είχαν δηλώσει από την πρώτη στιγμή, πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και δεν γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες της εν λόγω επιχείρησης.

Η Οικονομική Εισαγγελία ωστόσο απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους

Πηγή: in.gr