“Χρίζουν” ανειδίκευτους γιατρούς ως εντατικολόγους, τους ρίχνουν στις ΜΕΘ επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες — Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Γ. Γεραπετρίτη με τρικάκια, μπογιά

Κορωνοϊός - Κύπρος: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις ΜΕΘ - «Συνεχίζουμε και  θα κερδίσουμε»

Πανδημία εγκληματικών ευθυνών! Απίστευτη καταγγελία ότι “χρίζουν” ανειδίκευτους γιατρούς ως εντατικολόγους και τους ρίχνουν στις ΜΕΘ επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και την κυβέρνηση απλά να μένει θεατής, ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας χρειάστηκε να χρίσουν ανειδίκευτους ιατρούς σε εντατικολόγους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) Δημήτρη Ζιαζιά, στο Ionian Chanel, παθολόγοι και χειρούργοι του εν λόγω νοσοκομείου, που δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, εφημερεύουν επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εφημερεύουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γιατροί που δεν έχουν σχέση με εντατική καθώς οι γιατροί που είναι ενταγμένοι στις ΜΕΘ, έχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 εφημερίες ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το χειρουργό του «Αγ. Ανδρέας», Στέλιο Τσοχατζή, η κατάσταση που υπάρχει στο εν λόγω νοσοκομείο αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας είναι επικίνδυνη καθώς καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τα περιστατικά covid να εφημερεύσουν.

«Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων» τονίζει ο ίδιος στο Ionian Chanel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου περί απόφασης του 2016 σύμφωνα με την οποία μπορεί να εφημερεύσει γιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας αρκεί να εφημερεύει μαζί του εντατικολόγος είναι προφανές ότι η εν λόγω απόφαση, αφορούσε πολύ διαφορετικές συνθήκες, χωρίς κορωνοϊό.

 

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Γ. Γεραπετρίτη με τρικάκια και μπογιά (vid)

Παρέμβαση με τρικάκια και κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του σπιτιού του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποίησαν χθες βράδυ μέλη του «Ρουβίκωνα».

Με ανακοίνωσή τους στο site του Ρουβίκωνα, χαρακτηρίζουν τον Γιώργο Γεραπετρίτη «σκιώδη πρωθυπουργό», και «το πλυντήριο για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, όπως ορίζουν άλλωστε τα καθήκοντα του υπουργού Επικρατείας».

Η αναρχική συλλογικότητα ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι «παρ’ όλο που το όνομα του έχει ακουστεί πρόσφατα στην δημόσια σφαίρα λόγω των εξοργιστικών δηλώσεων του, η εμπλοκή του σε βρωμοδουλειές ξεκινάει πολλά χρόνια πριν».

Η ομάδα διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων για την αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικών σταθμών ανά την χώρα σημειώνοντας τα εξής: «Η σύζυγος του υπουργού επικρατείας, Αλεξάνδρα Γουρζή, είναι επίσης δικηγόρος και επικεφαλής της νομικής εκπροσώπησης της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Ο πεθερός του υπουργού επικρατείας, Μιχαήλ Γουρζής, είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και γενικότερα από το 2002 είναι ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος και εκτελεστικό μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

»Η συνέχεια είναι ευκόλως εννοούμενη: Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Η κυβέρνηση νομοθετεί σχετικά για να παρακάμπτονται τα εμπόδια (περιβαλλοντικά, κοινωνικοοικονομικά, κλπ) και η ΡΑΕ δίνει τις άδειες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, γνωμοδοτώντας και εγκρίνοντας την τοποθέτηση αιολικών πάρκων από εταιρείες όπως η ΤΕΡΝΑ, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην εγχώρια αγορά των ΑΠΕ. Με άλλα λόγια η κόρη αδειοδοτεί έργα εταιρείας στην οποία αντιπρόεδρος είναι ο πατέρας της και το δρόμο τον ανοίγει ο Γεραπετρίτης απομακρύνοντας όποιο νομοθετικό ή γραφειοκρατικό κώλυμα».

Σε άλλο σημείο του κειμένου ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει πως ο κ. Γεραπετρίτης «το 2010 αντιμετώπισε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα σχετικά με την υπόθεση Siemens που είχαν σαν αποτέλεσμα τη διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος. Όντας υπόδικος ακόμα, τοποθετήθηκε ως Ειδικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΓΑΠ.

»Στη συνέχεια, απαλλάχτηκε με βούλευμα –με άγνωστη την επίσημη αιτιολογία της απαλλαγής- και εξαιρέθηκε από τις κατηγορίες με πρόταση εισαγγελέα. Παράλληλα, εκτελώντας καθήκοντα νομικού, έκλεινε δουλειές μεταξύ ημετέρων και εισέπραττε υπέρογκες αμοιβές. Ένα από τα ηχηρότερα παραδείγματα διαπλοκής αποτελεί η περίπτωση της “VASACO ΑΕ, εταιρεία κατασκευών και εκμεταλλεύσεων”.

»Ο Γ. Γεραπετρίτης εκτελούσε σε αυτή χρέη νομικού συμβούλου όταν επιχείρησε να σηκώσει παράνομα ξενοδοχειακή μονάδα εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αθήνας, κάτι που απορρίφθηκε από το ΣτΕ μετά από κινητοποίηση των κατοίκων. Για την υπόθεση αυτή συνυπεύθυνοι είναι κι άλλοι υπουργοί της ΝΔ, Γεωργιάδης, Μενδώνη και ο τότε υπ. Περιβάλλοντος Χατζηδάκης».