Χρήστου: “Στο πίσω μέρος του μυαλού μου το Τόκιο” – Γεωργακόπουλος: «Στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες» * Η θέση της Κυριακοπούλου για την μείωση στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ 

Ο Γιάννης Χρήστου είναι ένα από τα νέα ταλέντα της ελληνικής κολύμβησης και έχει ως στόχο την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιάννης Χρήστου αποτελεί ένα από τα ταλέντα της ελληνικής κλασικής κολύμβησης και βρίσκεται στο κλιμάκιο των κορυφαίων αθλητών της χώρας που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα προπονήσεις μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Γιάννης, αδελφός του πρωταθλητή Απόστολου, έχει ως προπονητή τον κύριο Παναγιώτη Βελέντζα και μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ για τους βασικούς στόχους της φετινής χρονιάς.

“Το φετινό καλοκαίρι στερείται μεγάλων διοργανώσεων, οι οποίες λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για το 2021. Προτεραιότητά μου αποτελεί η βελτίωση των επιδόσεών μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, έτσι ώστε να ξεκινήσω με αισιοδοξία και με ανεβασμένη την αθλητική ψυχολογία για να υλοποιήσω τους μεγάλους στόχους που έχω το 2021”.

Κρυφή επιθυμία του νεαρού και φέρελπι Έλληνα κολυμβητή είναι η παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά.

“Θα ήθελα να πάρω μέρος και να διακριθώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης την άνοιξη του 2021, ενώ στο πίσω μέρος το μυαλό μου βρίσκεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου για κάθε αθλητή, της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Κατά την διάρκεια της πανδημίας είχα την ευκαιρία να ξεκουράσω το μυαλό μου και να φροντίσω, με γυμναστική από το σπίτι, για να διατηρήσω στο μέτρο του δυνατού την φυσική μου κατάσταση. Η έλλειψη της επαφής με το νερό και η αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής μου ήταν αυτά που μου δημιούργησαν έντονο πρόβλημα. Ευτυχώς πορεύομαι υγιής και δυνατός, όσο ποτέ, στην επόμενη μέρα”.

Ο προπονητής του Παναγιώτη Βελέντζας και ο αδερφός του, ο Απόστολος, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.

“Διατηρώ μια άψογη σχέση με τον προπονητή μου η οποία βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και στην συνεννόηση. Ο αδερφός μου είναι ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα. Μου έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή και με βοηθάει πολύ”, υποστηρίζει ο Γιάννης που έχει ως αγαπημένο του αγώνισμα τα 100 ελεύθερο και θεωρεί τον Αμερικανό Ντρέσελ ως πρότυπο που τον οδηγεί στην καριέρα του.

 

Γεωργακόπουλος: «Στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Γεωργακόπουλος: «Στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Να ακολουθήσει τα χνάρια του Σπύρου Γιαννιώτη θέλει ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος που ως στόχο βάζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ξυπνάει καθημερινά με ένα έντονο όνειρο. Να μπορέσει να ακολουθήσει τα βήματα του κορυφαίου κολυμβητή της χώρας, του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη. Είναι ερωτευμένος με την κολύμβηση, προσπαθεί πολύ, του ταιριάζουν τα αγωνίσματα του ολυμπιονίκη και έχει τον ίδιο προπονητή με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Ο Νίκος Γέμελος είναι αυτός ο οποίος καθοδηγεί τον Ανδρέα καθημερινά στις προπονήσεις.

Γεννήθηκε το 2000 και άρχισε να κολυμπάει σε ηλικία έξι ετών. Έχει σαν επιδίωξή του την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και είναι μέλος του κλιμακίου των επιλέκτων κολυμβητών που άρχισαν προπονήσεις εδώ και ένα μήνα, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Ανδρέας θεωρεί μεγάλο πλεονέκτημα στη ζωή του το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια δύσκολη περιοχή, όπως είναι ο Ασπρόπυργος, όπου δεν μπορεί ένα παιδί να έχει σωστές παραστάσεις για το άθλημα της κολύμβησης. Αυτό το γεγονός τον καθιστά πολύ ώριμο και δυνατό για να αντιμετωπίσει τα δεδομένα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στον χώρο και γενικότερα στη ζωή.

«Το κολύμπι αποτελεί λατρεία για μένα. Ανυπομονώ και μετράω τα λεπτά για την επόμενη προπόνηση. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ασπρόπυργο, σε μια δύσκολη περιοχή για ένα παιδί που θέλει να κάνει καριέρα στην κλασική κολύμβηση. Νιώθω όμως υπερήφανος που μεγάλωσα εκεί. Θεωρώ τον εαυτό μου, παρά το μικρό της ηλικίας του, ικανό να αντιμετωπίσει πιο ώριμα τα προβλήματα της ζωής. Νομίζω ότι εύκολα καταλαβαίνω ποιοι είναι δίπλα μου και ποιοι όχι», τονίζει ο εικοσάχρονος πρωταθλητής.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος οριοθετεί τους στόχους της φετινής περιόδου και του 2021.

«Μετά από τρεις μήνες αποχής η επιστροφή είναι πάντα δύσκολη. Κατά την διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων κατάφερα με εντατική γυμναστική σε καθημερινή βάση να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Το φετινό καλοκαίρι έχω σαν στόχο να παραμείνω κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ. Για το 2021 το όνειρο και η επιδίωξη είναι η κατάκτηση του ορίου που θα με φέρει στην Ολυμπιάδα του Τόκιο».

Ο Ανδρέας έχει σαν αγαπημένο του αγώνισμα τα 800 ελεύθερο που αποτελούν έναν συνδυασμό σπριντ και απόστασης. Χρωστάει πολλά στο οικογενειακό του περιβάλλον και λέει:

«Οφείλω πολλά στους γονείς μου που αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για μένα. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο προπονητής μου, ο Νίκος Γέμελος».

Ο Ανδρέας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι ήταν σοφή η απόφαση της κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, να διεξαγάγει τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Πολύ σωστή η απόφαση να γίνουν τα πρωταθλήματα τον Αύγουστο μήνα. Ξέρουμε καλά ότι δεν επιδιώκουμε εντυπωσιακές επιδόσεις. Στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα».

 

Η θέση της Κυριακοπούλου για την μείωση στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ

Η θέση της Κυριακοπούλου για την μείωση στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ (pic)

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε θέση στην μείωση της επιχορήγησης στον ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά η πρωταθλήτριά μας στο επί κοντώ ανέφερε με ποστάρισμα στο facebook τα εξής: «Αν έφτασα εδώ που έφτασα… ανάμεσα σε όσους χρωστάω, είναι και η Ομοσπονδία μου… ο ΣΕΓΑΣ.

Η Ομοσπονδία βέβαια στηρίζεται από την Πολιτεία. Οπότε ουσιαστικά χρωστάω και στους δυό.

Όμως δεν “χρωστάω” σε κανέναν για να “πληρώσω” το αποτέλεσμα μιας άδικης αντιδικίας… και αντί να έχω τα εφόδια που χρειάζομαι για να προετοιμαστώ καλύτερα… να στερούμαι ακόμη και τα αυτονόητα στις συνθήκες προπόνησής μου και της προσπάθειας που κάνω καθημερινά.

Μειωμένοι προϋπολογισμοί στον αθλητισμό, ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της πανδημίας… ειδικά στην Ομοσπονδία που οι αθλητές της κάθε χρόνο φέρνουν τα περισσότερα μετάλλια στη χώρα μας… αισθάνομαι ότι οδηγούν σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις… και αυτό το ονομάζω ΑΔΙΚΙΑ».