Χορηγικά ανάλεκτα — Θεσσαλονίκη: Ξεσπάει η φίλη της Γεωργίας. Τι μήνυμα στέλνει

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να υπάρχουν 25χρονα κωλόπαιδα της εγκληματικής ευδαιμονίας. Πλουσιόπαιδα της αγυρτείας και της αλητείας, που στηρίζονται στην οικονομική ισχύ τους. Στις σουίτες που μπορούν να διαχειρίζονται. Η κοινωνία των πολιτών, η πολιτεία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να ανακόψουν παραδειγματικά αυτό το κατ’ εξακολούθηση αποκρουστικό έγκλημα. Πρόκειται για επαίσχυντη και δόλια μαστροπεία. Είναι ακόμη λυπηρό και αδιανόητο οι ίδιοι αυτοί να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εθνικοί χορηγοί του πολιτισμού».

Αυτά έγραψε στο facebook ο Σταύρος Κωνσταντινίδης -αν θυμάστε, παραιτήθηκε μόλις… 40 ημέρες μετά τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων- σχολιάζοντας τα της χορηγίας του ιδρύματος, στέλεχος του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Καταλήγει λέγοντας ότι «εγώ πάντως έφυγα νωρίς» και, προσθέτουμε εμείς, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, διότι ποιος ξέρει τι θα του έσουρνε για τη ρητορική του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Ξεσπάει η φίλη της Γεωργίας – Τι μήνυμα στέλνειΒιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη: Ξεσπάει η φίλη της Γεωργίας – Τι μήνυμα στέλνει

Δείτε τι λέει φίλη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για την υπόθεση βιασμού στην Θεσσαλονίκη.

Ξεσπά η φίλη της Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είναι καταιγιστικές. Η 24χρονη Γεωργία κατέθεσε χθες για τέταρτη φορά, παρουσία ψυχολόγου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία έχουν καθυστερήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα.

Μιλώντας στο MEGA, μία από τις φίλες της Γεωργίας τονίζει ότι «γνωριζόμαστε από το Γυμνάσιο. Την ξέρω πολύ καλά. Ήξερα και τη μαμά της. Με τη μαμά της έχουμε πάει και διακοπές. Ξέρει η μία την άλλη πολύ καλά».

Σχετικά με την ιστορία του βιασμού και τι γνωρίζει η ίδια, απάντησε ότι «εγώ το είδα από τις ειδήσεις. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κατευθείαν επικοινωνήσαμε μαζί της. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Και το να σου απαντήσει και να σου πει το ένα και το άλλο, δεν την πιέζουμε. Της είπα απλά ότι είμαστε δίπλα της ό, τι και να χρειαστεί. Πιστεύουμε τη δική της πλευρά, δεν φανταστήκαμε κάτι άλλο» προσθέτοντας:

«Την ξέρουμε σαν άνθρωπο πώς είναι και με όλα αυτά που έχει περάσει κιόλας. Από τη στιγμή που έχει χάσει τόσους δικούς της ανθρώπους, τη μαμά, τον μπαμπά, τον σύντροφό της που πάλευε τόσα χρόνια γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν έτρωγε αυτός, δεν έτρωγε κι εκείνη. Ήταν πολύ χάλια ψυχολογικά. Τη δύναμή της την έχει δείξει με όλα αυτά που έχει περάσει και άντεξε. Από τη στιγμή που ξεπέρασε όλα αυτά, δεν ξέρω τι δύναμη έχει πια αυτός ο άνθρωπος μέσα του. Δείχνει κάθε μέρα τη δύναμή της».

Όπως είπε, «πρώτα έχασε τον σύντροφό της και έπειτα από 40 ημέρες τη μητέρα της. Τον πατέρα της τον είχε χάσει πριν από έναν χρόνο σε τροχαίο».

Σχετικά με το πάρτι η φίλη της είπε «σε αυτή την ηλικία ποιος δεν πηγαίνει σε πάρτι; Δεν είναι ούτε ανήλικο κορίτσι ούτε ζούμε σε εποχές που μια γυναίκα δεν μπορεί να βγαίνει. Και εμείς πηγαίνουμε, όλοι πηγαίνουμε σε πάρτι. Απλά αυτό το πάρτι ήταν κανονισμένο αλλιώς. Δηλ. Επειδή εγώ βγήκα, έχει δικαίωμα κάποιος να μου κάνει κακό; Όχι βέβαια».

Σε ερώτηση για τον συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, η φίλη απάντησε ότι «εγώ προσωπικά δεν τους γνώριζα. Σίγουρα ξέρουν όλοι ότι γίνονται πάρτι και ότι πάνε άνθρωποι που έχουν παραπάνω χρήματα. Δεν γνώριζα ότι γίνονται τέτοια πράγματα σε ξενοδοχεία. Εγώ πιστεύω ότι η Γεωργία πήγε και με αυτή τη σκέψη. Ότι ήταν τύπου πάρτι ατόμων της ηλικίας μας γιατί εδώ η περιοχή μας σαν κοινωνία είναι λίγο πιο πίσω.

Είναι αθώα τα πράγματα. Θα έχει τα ποτά του, θα έχει τον κόσμο του, αλλά όλοι όσοι γνωρίζονται μεταξύ τους δεν θέλει ο ένας να κάνει κακό στον άλλον. Και πιστεύω ότι με αυτό το σκεπτικό πήγε στο πάρτι γιατί την κάλεσαν άτομα της ηλικίας μας… Αυτοί προφανώς είχαν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους. Εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι ήταν φίλοι της. Και να με καλέσει κάποιος σε ένα πάρτι, τον εμπιστεύομαι γιατί είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας».

Όπως τόνισε «το μαγαζί που ακούστηκε το γνωρίζω, αλλά δεν ήξερα ποιοι το έχουν. Και τα ονόματα αυτών που κατηγορούνται, δεν τα ήξερα, πρώτη φορά τα έμαθα».

Στέλνει δε, το μήνυμα ότι «είμαστε σε μια εποχή που η γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει και να κυκλοφορήσει. Δεν είμαστε θύματα οι γυναίκες να φοβόμαστε μην μας σκοτώσει ο άλλος ή μας μεθύσει ή μας βιάσει».