Χοιρινή μπριζόλα μαγειρεμένη με βούτυρο και σκόρδο

Χοιρινή μπριζόλα μαγειρεμένη με βούτυρο και σκόρδο

Αρωματική, ζουμερή και πεντανόστιμη

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι που είναι ασφαλές για φούρνο, ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για 4 λεπτά, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ακόμα. Αλείψτε τις χοιρινές μπριζόλες γενναιόδωρα με το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.
Βήμα 4
Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες, για περίπου 10-12 λεπτά. Σερβίρετε με περισσότερο βούτυρο σκόρδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*