Χθες απατεώνες, σήμερα αξιόπιστοι!

Χθες απατεώνες, σήμερα αξιόπιστοι!

Όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση εξαιτίας των κακών επιλογών σου, επιχειρείς για να αλλάξεις την ατζέντα να αξιοποιήσεις οτιδήποτε θεωρείς ότι μπορεί να βλάψει τον αντίπαλό σου. Είτε έχει βάση είτε είναι στον αέρα είτε εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Η δουλειά να γίνει. Αυτό μετράει. Οχι η ουσία. Αλλωστε, το τι θα μείνει στο τέλος ως αποτύπωμα θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση που θα κάνουν οι μηχανισμοί χειραγώγησης. Ποιες πλευρές θα αναδείξουν, ποιες θα κρύψουν, ποιες θα ανασκολοπίσουν. Αν τους ελέγχεις, έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο σου.

Η τακτική του αντιπερισπασμού για να είναι αποτελεσματική πρέπει να χτυπάει στο ψαχνό, να δημιουργεί θόρυβο, να παράγει δηλητηριώδεις φήμες. Δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί, όλα τα μέσα επιτρέπονται. Κανακεύεις όποιον σε βοηθάει να πλήξεις τον εχθρό σου. Ακόμη κι αν έχεις μιλήσει γι’ αυτόν με τα χειρότερα λόγια την περίοδο που ήταν στρατωνισμένος στην αντίπερα όχθη, ακόμη κι αν τον έχεις χλευάσει, συκοφαντήσει, ακόμη κι αν τον έχεις περιγράψει ως ολετήρα και έχεις υποσχεθεί ότι θα τον τιμωρήσεις παραδειγματικά όταν έρθεις στα πράγματα. Τα δύο πρόσωπα που χρησιμοποιεί η Δεξιά είναι ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Το τι είχαν πει για τον Καλογρίτσα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης την εποχή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δεν λέγεται.

Τον είχαν κατηγορήσει ότι είναι στημένος από την τότε κυβέρνηση για να πάρει άδεια και να φτιάξει κανάλι που θα υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έχει λεφτά και γενικώς ότι είναι ένα ύποπτο πρόσωπο με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Ξαφνικά, ο κ. Καλογρίτσας έγινε ευυπόληπτος επιχειρηματίας, αξιοσέβαστος, η κυβέρνηση της Ν.Δ. υιοθέτησε όλους τους ισχυρισμούς του εναντίον του Νίκου Παππά και αποφάσισε να πάει σε προανακριτική επιτροπή. Εχετε καμιά αμφιβολία για το ποιο θα είναι το πόρισμα που θα συντάξουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης (Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ.); Οι άνθρωποι έχουν σχηματίσει πεποίθηση πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν τους ενδιαφέρουν οι αποδείξεις. Πλειοψηφία είναι και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θέλουν να στείλουν τον Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο και να φορτώσουν την ατμόσφαιρα με βιτριολικούς υπαινιγμούς για τον ρόλο του Αλ. Τσίπρα.

Τα ίδια και χειρότερα έλεγε η Δεξιά για τον Γ. Βαρουφάκη. «Ο μπήξε, ο δείξε, ο τυχοδιώκτης, ο απατεώνας, ο γελοίος, ο ψεύτης, ο δραχμολάγνος» ήταν μερικές από τις υψηλού επιπέδου κριτικές που εκτόξευαν η Δεξιά και τα μέσα ενημέρωσης που τη στήριζαν. Είχε δεσμευτεί η ηγεσία της Ν.Δ. ότι με το που θα πάρει την κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ακόμη την περιμένουμε. Ομως ο τότε αναξιόπιστος, αφερέγγυος και επικίνδυνος Βαρουφάκης, του οποίου η θέση είναι στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, σήμερα είναι υπεύθυνος, αξιόπιστος, φερέγγυος και παίρνουν τοις μετρητοίς όσα ισχυρίζεται κατά του Γ. Δραγασάκη για την υπόθεση του ΟΠΑΠ. Το γραφείο Τύπου του κόμματος θεώρησε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες και με ανακοίνωσή του την Κυριακή κάλεσε σε επιτακτικό τόνο τον κ. Δραγασάκη να απαντήσει-απολογηθεί.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όμως είχε απαντήσει από την Τετάρτη με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά προφανώς εκείνη τη μέρα είχαν συσκότιση στο κτίριο της Ν.Δ. Μάλλον θα είχαν ξεμείνει από λεφτά και άφησαν τον λογαριασμό να λήξει. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμιά αναφορά στον πρωθυπουργό που έκανε τη συμφωνία για τον ΟΠΑΠ. Ηταν ο Αντ. Σαμαράς. Γιατί δεν τον ρωτάνε; Δεν είναι χαζοί. Ο κ. Σαμαράς αν ζοριστεί μπορεί να αρχίσει να μιλάει για το παρελθόν. Κι αυτό δεν ξέρω αν συμφέρει την παράταξη γενικώς και την ηγεσία της ειδικώς.

Ανάγωγα

Mεταξύ των χωρών με τη χαμηλότερη αντοχή στην πανδημία αξιολογεί το πρακτορείο Bloomberg την Ελλάδα τον μήνα Μάρτιο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και στην 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες που αξιολογούνται μηνιαία από το Bloomberg σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Μην περιμένετε να δείτε αυτά τα στοιχεία στα δελτία ειδήσεων των εγχώριων καναλιών. Σιγά που θα δώσουν βάση στις κατασκευές των πρακτορείων που ελέγχονται από αριστεριστές.

Τι μαθαίνουμε και τι μας κρύβουν… Τάσος Παππάς |

Τάσος Παππάς