Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί αμέτοχη, τις εκρηκτικές αυξήσεις» – Γ. Πούλου: «Επικίνδυνοι πειραματισμοί, μετάθεση ευθυνών στους Δήμους»

«Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα και όχι να παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra το βράδυ της Τετάρτης.

 «Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ενώσεις καταναλωτών, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικοί φορείς είχαμε προειδοποιήσει ήδη από την άνοιξη για το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντάς ότι «από τον Ιούλιο έχουμε καταθέσει σχετική επερώτηση στην Βουλή, ακριβώς για να καταδείξουμε την κρισιμότητα του ζητήματος».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση κώφευσε στις εκκλήσεις μας, με αποτέλεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ένα κύμα αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, τις πρώτες ύλες αλλά και στην ενέργεια» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι  «η χώρα μας για πρώτη φορά έχει το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη». «Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Τι θα συμβεί με την ακρίβεια όταν προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να στήσει ένα  success story στην ΔΕΗ αυξάνοντας τις τιμές του ρεύματος»,  «σε βάρος των καταναλωτών και του συνόλου της οικονομίας». Και αντιπαρέβαλλε: «Απαιτείται ρύθμιση και σοβαρός έλεγχος στην για την πάταξη της αισχροκέρδειας», όπως και «ανασχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να λειτουργήσει  προς όφελος των καταναλωτών και όχι των γαλάζιων ‘golden boys’».

«Έστω και στο ‘και πέντε’, η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει πίσω την εμμονή της στην μη παρέμβαση του κράτους και στις επικοινωνιακές λογικές και να λάβει μέτρα για τις εκρηκτικές αυξήσεις που πλήττουν ασύμμετρα τις τα λαϊκά στρώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ασθενέστερους συμπολίτες μας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Δείτε τη συνέντευξη:

Γ. Πούλου, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς: «Επικίνδυνοι πειραματισμοί και μετάθεση ευθυνών στους Δήμους»

Στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», εξήγησε το γιατί η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλύσει!

Γ. Πούλου, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς: «Επικίνδυνοι πειραματισμοί και μετάθεση ευθυνών στους Δήμους»

Όπως είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Η κυβέρνηση, αντί να χτίσει πάνω στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, να το βελτιώσει με ουσιαστική διαβούλευση και να έρθει σε συνεννόηση με τους επιστημονικούς φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία, που αγωνιούν πραγματικά για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αναλώνεται και πάλι σε επικίνδυνους πειραματισμούς.

Η ευζωία των ζώων μάς απασχολεί όλους και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, ως πρώην Δήμαρχος, τις φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία, που συνέδραμαν και συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή στις τοπικές κοινωνίες!

Στα θέματα ευζωίας, όμως, η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων μάς βρίσκει αντίθετους και έχουμε μεγάλες επιφυλάξεις για την εξέταση DNA των ζώων, καθώς και τη λειτουργία του «Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς» που δημιουργείται…

Επιπλέον, επεσήμανα ότι η κυβέρνηση με τη μεταφορά της αρμοδιότητας για τα ζώα συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών προκαλεί μια απαράδεκτη θεσμική στρέβλωση!

Αναθέτοντας στους Δήμους την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων, τους μεταβιβάζει μια περίπλοκη και απαιτητική αρμοδιότητα, χωρίς να τους εξασφαλίζει ούτε επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση, ούτε το κατάλληλο προσωπικό!

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, να κάνει ουσιαστική διαβούλευση, και να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις των φορέων και της ΚΕΔΕ!