Χαμόγελο του Παιδιού: Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους βάζει «λουκέτο» — Έρχονται πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια

Το Χαμόγελο του Παιδιού : Να διαγραφούν οι φωτογραφίες της Μαρκέλλας -  S@fer-Internet.Gr | Μπες στο Internet με αλεξίσφαιρο %

Με λουκέτα απειλούνται τουλάχιστον 14 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελο του Παιδιού», με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο να αφήνει αιχμές για την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε εκδήλωση/ ενημέρωση που έγινε από το Χαμόγελο του Παιδιού παρουσία νομικών και άλλων αρμόδιων κοινωνικών φορέων οι παρευρισκόμενοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις «ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις» για τη δράση και τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67) αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως σημειώνουν βάσει της Υπουργικής Απόφασης:

  • Υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δομών Δημόσιων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ), των εκκλησιαστικών και των Ιδιωτικών (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – ΝΠΙΔ)
  • Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη!
  • Προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές!
  • Υπαγορεύεται η φιλοξενία σε Δημόσιες δομές (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα και μετά από τεράστια ταλαιπωρία του παιδιού διερεύνηση φιλοξενίας του σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας. Σε κάθε περίπτωση δεν κινείται με γνώμονα το καταλληλότερο πλαίσιο για την περίπτωση του παιδιού.
  • Η αποκατάσταση μέσω υιοθεσίας και αναδοχής αντιμετωπίζεται σαν αριθμός και με μόνο γνώμονα την εξατομικευμένη φροντίδα για το τραυματισμένο παιδί.

Ο Οργανισμός διερωτάται πώς γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των Δημόσιων, των εκκλησιαστικών και των ιδιωτικών δομών. «Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη, καθώς προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές» σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Με ανάρτησή του στο Facebook, στη σελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», ο Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Αγαπητοί μου,

Πριν 27 χρόνια έδωσα μια υπόσχεση στον γιο μου τον Ανδρέα και την τηρώ μέχρι στιγμής προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρίσκουμε στο Χαμογελο λύσεις για κάθε παιδί, όπως εκείνος έλεγε «αφήστε τα λόγια» και τελείωνε με την φράση «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε», μετά όμως γνώρισα και μεγάλωσα μαζί με τους ανθρώπους του Χαμογελου και την αγάπη του κόσμου, χιλιάδες παιδιά που τα βλέπω να μεγαλώνουν να γίνονται άνδρες, γυναίκες να έχουν οικογένειες και να είναι καλοί άνθρωποι, καλοί οικογενειάρχες και καλοί επαγγελματίες, τι άλλο θέλει μια κοινωνία να έχει ευτυχισμένους ανθρώπους.

Τώρα έρχεται, για μια ακόμη φορά που δεν είναι η πρώτη, έχουν προσπαθήσει και άλλες φορές διαχρονικά, μια υπουργική απόφαση (αντισυνταγματική) να καταστρέψει το όνειρο αυτού του παιδιού και όλων των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε ανάγκη, αυτό δεν θα το αφήσουμε να γίνει και του υπόσχομαι δημόσια ότι μαζί με τους χιλιάδες φίλους μας, εθελοντές μας, υποστηρικτές μας ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να το πειράξει, όσο ψηλά και να βρίσκεται, έχουμε μαζί μας τον κόσμο αλλά και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για να ξεπεράσουμε και αυτή την φρικτή κατάσταση που μας έβαλαν, άδικα και χωρίς λόγο.

Κύριες, κυρία και κύριοι που είσαστε πίσω από αυτή την απόφαση, σας λέω ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, φεύγοντας από την ζωή να μην αφήσω αυτή την δαμόκλεια σπάθη στο κεφάλι του Χαμόγελου,
Μαζί με όλους εσάς.

Έχω στείλει προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό και του ζητάμε να τον δούμε όταν με το καλό γυρίσει από το σημαντικό του ταξίδι , περιμέναμε μιλούσαμε ενημερώναμε, όταν μάθαμε ότι κάτι μαγειρεύεται, κάναμε επικοιδομητικές προτάσεις, αλλά κανένας δεν μας πήρε στα σοβαρά, γιατί κάποιοι έχουνε μεγάλη υποστήριξη, πλάτες όπως λέμε, όποτε περιμένουμε και ήρεμα να βρούμε πλέον τις μόνιμες λύσεις, όπως οι προτάσεις που έχουμε δημιουργικά κάνει και δεν καταδεχθήκαν να μας απαντήσουν, είσαστε οι μόνη ΕΛΠΙΔΑ μας να πετύχουμε τον ιερό σκοπό μας με χαμηλούς τόνους, αλλά δυναμικά, όπως ξέρει το Χαμογελο, επιφυλάσσομαι και παίρνω επάνω μου όλη την ευθύνη για τις επόμενες κινήσεις

Σας ευχαριστούμε για την διαχρονική στήριξη Κώστας Γιαννόπουλος»

 

Έρχονται πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια

Έρχονται βαριές “καμπάνες” σε πρατήρια καύσιμων στα οποία εντοπίζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Για το θέμα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ. ” Ως υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου έχουμε αφήσει όλα τα συνεργεία και ασχολούμαστε μόνο με τα πρατήρια καύσιμων με τους ελέγχους. Δυστυχώς έχουμε βρει αρκετές παραβάσεις, θέλω να είμαι ειλικρινής” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι παραβάσεις για αισχροκέρδεια αφορούν σε πρατήρια και εταιρείες πετρελαιοειδών. Θα ανακοινωθούν τα πρόστιμα”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είχαν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από ότι είχαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. “Βάσει του πλαφόν που έχουμε θεσπίσει, κανένας δεν μπορεί να κερδίζει περισσότερα από όσα κέρδιζε την 1η Σεπτεμβρίου του 2021″ είπε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πόσες είναι οι εταιρείες αυτές. Δεν ανέφερε τον αριθμό ωστόσο είπε ” θα ήθελα να είναι μικρότερος ο αριθμός” και πρόσθεσε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στα πρατήρια είναι άνω των 50.000 ευρώ.

Παπαθανάσης για βενζινάδικα: Υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, επιβάλουμε πρόστιμα

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Nίκος Παθανάσης στο OPEN. “Είμαστε παντού. Είμαστε στα νησιά τώρα, ελέγχουμε τα βενζινάδικα. Υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, επιβάλουμε πρόστιμα. Υπάρχει και εναρμονισμένη πρακτική “, σημείωσε και ενδεικτικά ανέφερε ότι υπήρξε περίπτωση κατά τη φάση της πανδημίας πέντε βενζινάδικα να έχουν εναρμονισμένη πρακτική και εκεί πέραν της επιβολής προστίμου έκλεισαν και τα βενζινάδικα. “Είμαστε στα νησιά καθημερινά με πολλούς ελέγχους. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει έναν μηχανισμό που ελέγχει. Και βεβαίως με την καταγραφή των αποθεμάτων μπορούμε και ελέγχουμε εάν δημιουργούνται τεχνητές ελλείψεις. Είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε παρατηρήσει και εκεί ορισμένα φαινόμενα, επιβάλλουμε πρόστιμα”. “Είμαστε έξω και παρακολουθούμε στενά. Ο μηχανισμός μας είναι παντού και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όποιος τολμήσει να το κάνει, θα επιβληθεί πρόστιμο και θα του σταματήσουμε τη λειτουργία”, συμπλήρωσε. Επίσης μίλησε και για την εφοδιαστική αλυσίδα. ” Σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σύντομα θα ανακοινώνονται και τα ονόματα εκείνων που προβαίνουν σε κερδοσκοπία”, τόνισε.