Χάριλαος Τρικούπης: Εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής! * Κυνηγάει την ανατροπή ο Ιωνικός * Τρία κρούσματα κορονοϊού στο Λαύριο

Χάριλαος Τρικούπης: Εξασφάλισε πιστοποιητικό συμμετοχής!

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Χαρίλαος Τρικούπης εξασφάλισε κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Όπως είναι γνωστό την Πέμπτη (15/10) η Ε.Ε.Α. άναψε «κόκκινο» φως στον Ιωνικό Νικαίας και δεν του χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής με αποτέλεσματο νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 11 ομάδες.

Βέβαια εκκρεμούσε και η απόφαση για τον Χαρίλαο Τρικούπη ωστόσο η ομάδα του Μεσολογγίου κατάφερε να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ε.Α.

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

(άρθρο 77 Ν. 2725199 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Ανδρ. Παπανδρέου 37 15180 Μαρούσι, τηλ: 213.131.6130 – 213.131.6162 fax :213.131.6617

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(16.10.20 ώρα 12:00)
1. Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ
ΚΑΕ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Τζουλάκης»

 

Κυνηγάει την ανατροπή ο Ιωνικός για να αγωνιστεί στην Basket League!

Κυνηγάει την ανατροπή ο Ιωνικός για να αγωνιστεί στην Basket League!

O Ιωνικός Νικαίας θα έχει ακόμη μία ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα για να ανατρέψει τη μη χορήγηση της άδειας συμμετοχής στην Basket League

Ο Ιωνικός Νίκαιας δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί. Η είδηση πως ο Χαρίλαος Τρικούπης έλαβε την απαραίτητη άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έδωσε ελπίδες τους Νικαιώτες.

Την Πέμπτη (15/10) η ΕΕΑ ανακοίνωσε πως δεν δίνει άδεια συμμετοχής στον Ιωνικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί… σεισμός! Με μπόλικους «μετασεισμούς», καθώς επηρεάστηκε ακόμη και η τηλεοπτική συμφωνία.

Ήδη ο Ιωνικός συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ να αναζητήσει την ανάκληση της απόφασης. Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, η ομάδα της Νίκαιας θα πρέπει να προσθέσει 216.000 ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιό της.

Κάτι που μέχρι την επόμενη εβδομάδα είναι δύσκολο, μα όχι ακατόρθωτο.

Στη Νίκαια ελπίζουν να πετύχουν την ανάκληση, η οποία έχει συμβεί μία φορά (με τη Λάρισα), έτσι ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 12 ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Σε αντίθεση περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 11 ομάδες, πέντε αναμετρήσεις και ένα ρεπό ανά αγωνιστική.

 

Τρία κρούσματα κορονοϊού στο Λαύριο

Τρία κρούσματα κορονοϊού στο Λαύριο

Τρία μέλη του Λαυρίου παρουσιάστηκαν θετικά στον κορονοϊό μετά από τον καθιερωμένο έλεγχο που έγινε.

Τρία θετικά κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το Λαύριο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος (θυμίζουμε ότι η πρεμιέρα πήρε δεύτερη αναβολή). Οι κυανοκίτρινοι ενημέρωσαν επίσημα πως μετά από τον καθιερωμένο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν τρία κρούσματα, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα ο ΕΟΔΥ και να κινηθεί η διαδικασία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε πρώτη φάση, δεν έχει καταστεί σαφές αν πρόκειται για παίκτες ή μέλη του επιτελείου, όπως επίσης δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα αυτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως το Λαύριο κίνησε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες με αποδέκτες τους εμπλεκόμενους φορείς.