Φωτογραφία-ντοκουμέντο και καταγγελίες για αστυνομικούς με πολιτικά και ασύρματους μέσα στο προαύλιο της Βουλής – Τσακαλώτος σε Χρυσοχοΐδη: Του θύμισε το στραπάτσο που έπαθε στην Επιτροπή LIBE

“Υπάρχει φωτογραφία, δυστυχώς, ανθρώπου ο οποίος ήταν στον περίβολο της Βουλής, εξ όσων μου κατατέθηκε, ντυμένου όχι με αστυνομικά, ο οποίος με walkie talkie είχε κατευθείαν επαφή πιθανότατα και ενδεχόμενα με άτομα τα οποία έκαναν αυτές τις όποιες έκνομες ενέργειες ανάμεσα σε αυτό το μπλοκ” κατήγγειλε ενώπιον του προκλητικότατου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Νίκος Βούτσης νωρίτερα μέσα στη Βουλή, όταν ο υπουργός επέμενε να μιλάει για επίθεση σε αστυνομικούς και αρνούμενος ότι η αστυνομία διέλυσε μία ειρηνική πορεία επέμενε ότι “όλα τα άλλα δεν υπάρχουν“.

Τη φωτογραφία ντοκουμέντο φέρνει στο φως το left.gr, το οποίο αναφέρει ότι απεικονίζει νεαρό με σακίδιο (προφανώς πρόκειται για αστυνομικό με πολιτικά) μέσα στον περίβολο της Βουλής, λίγο πριν από τα επεισόδια που οδήγησαν στη βάρβαρη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στη διαδήλωση της Πέμπτης, φωτογραφία που προξενεί σοβαρά ερωτήματα και δικαιώνει όσους κάνουν λόγο (μεταξύ αυτών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) για οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας και διάλυσης των συλλαλητηρίων.

Στη φωτογραφία αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι το άτομο φαίνεται να χρησιμοποιεί ασύρματο!

«1.000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.», υποστήριξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, κάνοντας σαν να μη βλέπει όσα καταγγέλλουν διαδηλωτές και πολιτικά κόμματα. Αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του αστυνομικού με πολικά και σακίδιο και επέμεινε ότι η Αστυνομία προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

 

Τσακαλώτος σε Χρυσοχοΐδη: Του θύμισε το στραπάτσο που έπαθε στην Επιτροπή LIBE την Ευρωβουλή – “Βρήκατε υποστήριξη μόνο σε ένα βουλευτή του Σαλβίνι” (vid)

Τις “εφιαλτικές” στιγμές που έζησαν στην Επιτροπή LIBE Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης, Κουμουτσάκος και Μηταράκης όταν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών αλλά και για το θάνατο Σύρου πρόσφυγα στα σύνορα του Έβρου με βάση σχετικό βίντεο της ερευνητικής ομάδας Forensic Architecture, όταν ευρωβουλευτές από όλες σχεδόν τις πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου στηλίτευσαν την ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης ως ακροδεξιά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στο τί είναι πρόοδος. Και σημείωσε ότι πρόοδος στο κομμάτι των δικαιωμάτων, ατομικών, πολιτικών, και κοινωνικών δικαιωμάτων, ήταν η συνεχής αύξηση αυτών για 200 χρόνια. Πρόοδος η οποία σταμάτησε την δεκαετία του 1980 όπου παγκοσμίως από δεξιές κυβερνήσεις αλλά και από κυβερνήσεις της σοσιαλδημοκρατίας άρχισε ο συνεχής περιορισμός τους.

Στο ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων, απευθυνόμενος στον υπουργό Προ.Πο. κ. Χρυσοχοΐδη του υπενθύμισε την σχεδόν καθολική κατακραυγή που επεφύλαξε στον υπουργό το Ευρωκοινοβούλιο, όπου από πολλές πτέρυγες η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος χαρακτηρίστηκαν ως ακροδεξιοί. Του επεσήμανε μάλιστα ότι μόνο ένας βουλευτής του μπλοκ Σαλβίνι (οι σαλβινίστας όπως τους αποκάλεσε ο κ. Τσακαλώτος) υποστήριξε την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην προηγούμενη αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με τον R. Dworkin λέγοντας ότι ο σπουδαίος νομικός υποστήριζε ότι δεν είναι επιχείρημα περιστολής ενός δικαιώματος το γεγονός ότι κάποιοι ενδεχομένως το καταπατούν. (Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε νωρίτερα στην τοποθέτηση του αναφορά στον Dworkinκαι ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρωτηθεί αν ο πρωθυπουργός αλήθεια πίστευε ότι ο Dworkin θα υπερψήφιζε ένα τέτοιο νομοσχέδιο καθώς όποιος έχει διαβάσει τον σπουδαίο αυτόν νομικό γνωρίζει ότι η φιλοσοφία του ήταν απέναντι σε ένα τέτοιο νομοθέτημα.)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στην στοχοποίηση που έχει υποστεί από την ΝΔ ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης επειδή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα «Έχετε πάρει διαζύγιο με οτιδήποτε έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό. Καθώς πρώτα περιορίσατε τα κοινωνικά δικαιώματα και τώρα πάτε στα ατομικά».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Τσακαλώτος έκανε μια θεολογική αναφορά. Είπε ότι η ΝΔ έχει δυο φύσεις.

Μία φύση που είναι απέναντι σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα, (σ.σ. όπως έχει δείξει με την στάση της σε ζητήματα παιδείας και υγείας)

Και η άλλη φύση, για να καλύψει ακριβώς τις αντιδράσεις απέναντι στην περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι να είναι απέναντι στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. (σ.σ. όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι)

Και όπως στην συνοδό της Εφέσου αποφασίστηκε ότι η ανθρώπινη και η θεϊκή φύση του Ιησού συνυπάρχουν ταυτόχρονα, έτσι και η οι δυο (αρνητικές αυτή τη φορά) φύσεις της κυβερνώσας παράταξης είναι «χωρίς διάκριση, χωρίς διαίρεση, χωρίς σύγχυση στο σώμα της ΝΔ».

Τέλος, ο Ε. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι σηκώνει τα χέρια που ανιστόρητα δεν καταλαβαίνει το μεγάλο κύμα που υπήρχε για 200 χρόνια για την επέκταση των δικαιωμάτων και έρχεται τώρα να μας πει ότι «δεν πειράζει που τα δικαιώματα περιορίζονται σήμερα γιατί με την δική μας συμβολή περιορίζονται λίγο λιγότερο.»

Έκλεισε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο πολύ σωστά λέει ότι «η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου». Για να συμπληρώσει πως «ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με διαδηλώσεις».