Φωτιές: Ενισχύονται τα πεζοπόρα τμήματα με πυροσβέστες από το εξωτερικό – Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Αρκετά με τα επικοινωνιακά shows, ας ασχοληθεί με τις πυργκαγιές

Φωτιές: Ενισχύονται τα πεζοπόρα τμήματα με πυροσβέστες από το εξωτερικό

Στην ενίσχυση των ελληνικών πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικήςμε δυνάμεις από άλλες χώρες προχωρά η κυβέρνηση. Έχει συμφωνηθεί ήδη η παραμονή στη χώρα των Πολωνών πυροσβεστών που βρίσκονται εδώ από τις 9 Αυγούστου, ενώ υπάρχουν επαφές και με άλλες χώρες για αποστολή πεζοπόρων ενισχύσεων.

Η ανάγκη ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης κρίθηκε επιτακτική, δεδομένου ότι οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται στα όριά τους, έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες συνεχούς αγώνα με τα μεγάλα και δύσκολα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη ευχαρίστησε δημόσια τον Πολωνό ομόλογό του για τη στήριξη στην Ελλάδα, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι μαζί με τα ελληνικά εναέρια μέσα (Canadair, AirTractors, Erickson κλπ) εξακολουθούν να επιχειρούν και ξένα μέσα όπως το ρωσικό Beriev, αλλά και τα τέσσερα μισθωμένα ελικόπτερα Bell214-Β1 που αποτελούν δωρεά από την εταιρεία Μυτιληναίου.

 

Σκληρή κριτική Γεννηματά σε Μητσοτάκη:  Αρκετά με τα επικοινωνιακά shows, ας ασχοληθεί με τις πυργκαγιές

«Πρόκειται για ανικανότητα του επιτελικού κράτους»

Για «ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων», κατηγορεί την κυβέρνηση με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά καλεί τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί «επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows».

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

«Στα Βίλια για 4η ημέρα κινδυνεύουν η ζωή και η περιουσία των πολιτών, και καταστρέφεται το δάσος. Οι δικαιολογίες περιττεύουν. Πρόκειται για ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων. Ο κ. Μητσοτάκης ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows».

Στην πυρόπληκτη Γορτυνία θα μεταβεί την Παρασκευή η Φ. Γεννηματά

Τη Γορτυνία και τις πυρόπληκτες περιοχές της θα επισκεφθεί την Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η επίσκεψη της κ. Γεννηματά θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δάφνης (Συνοικισμός Δωδεκάμετρου).

Μία ώρα μετά θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με το δήμαρχο Γορτυνίας, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων περιοχής.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*