Φωτιά στον Κουβαρά: Κάηκε καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι. Λίγα γλίτωσαν — Φωτιά στον Κουβαρά. Στην περιοχή κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το βίντεο από Καραμέρο

φωτιά σε σπίτι

Κάηκε καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι από το πύρινο μέτωπο στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έγινε στο Facebook.

«Κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm. Από ότι διαβάσαμε, γλίτωσαν ελάχιστα ζώα. Καλό θα ήταν όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση και πανικός. Μόνο πένθος, θλίψη και οργή για τον άδικο χαμό τόσων ψυχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που έγινε στην σελίδα Πανελλαδική Ηλεκτρονική Διαμαρτυρία για τα ζώα.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της πυρκαγιάς και την μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος. Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.

Η Ειδική Γραμματεία Για την προστασία των ζώων Συντροφιάς αναφέρει σε post της ότι «οποιοσδήποτε χρειάζεται μεταφορά και απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων από καταφύγια με φορτηγά παρακαλούμε να μας καλέσει στο 2131364020».

 

Φωτιά στον Κουβαρά / Στην περιοχή κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Το βίντεο από Καραμέρο

Ο Γιώργος Καραμέρος

Στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά βρίσκεται ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο.

Όπως σημειώνει σε tweet του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «μια ακόμα φυσική καταστροφή σε εξέλιξη στην Ανατολική Αττική.  Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε κοντά στους κατοίκους των περιοχών μας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ».

Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση ο Γιώργος Καραμέρος αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή όπου καίει η πυρκαγιά εδώ στον δήμο Σαρωνικού, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Σωκράτη Φάμελλο και πάντα σε επαφή με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας και ιδιαίτερα του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή του Κουβαρά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, με το πύρινο μέτωπο να καίει ανεξέλεγκτο και να εξαπλώνεται.

Στους κατοίκους πολλών οικισμών έχει σταλθεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας και υπάρχουν αναφορές για σπίτια που καίγονται.