Φωνές στη ΝΔ για παραιτήσεις μετά το χάος στην Αττική — Μητσοτάκης: Σήμερα η πρώτη αποτίμηση της κακοκαιρίας. Στο υπουργικό συμβούλιο οι ευθύνες για την Αττική Οδό

Φωνές και στη ΝΔ για παραιτήσεις μετά το χάος στην Αττική - Ποιοι υπουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο

 Έντονη είναι η αγανάκτηση που επικρατεί αναφορικά με το χάος που επικράτησε στην Αττική εν μέσω του χιονιά, με πολλούς πολίτες να ζητούν τις παραιτήσεις των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ανάλογες φωνές υπάρχουν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να σπεύδει να το δηλώσει δημόσια.

«Μετέχω στο πολιτικό σύστημα, ως το 1/300 και αυτό με κάνει να νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη σε προσωπικό επίπεδο για το χάος που είδαμε χθες», επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1 ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ντροπή για όσα είδα χθες. Ζητάω προσωπικά συγγνώμη για το χάος. Πρέπει να πέσουν κεφάλια υπουργών».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Θα περιμένω την έρευνα του Εισαγγελέα. Θα περιμένω μια νηφάλια και πλήρη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία και μετά θα πω την άποψη μου».

Ο κύριος Κακλαμάνης κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται, διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν, αλλά οι από κάτω από τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απέξω, ότι θα λάβει εκείνα τα μέτρα που πρέπει. Όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, αλλά γιατί αυτό θα ήταν το σωστό και το δίκαιο για να μη επαναληφθούν».

Ποιοι υπουργοί βρίσκονται στο στόχαστρο

Παράλληλα, αρκετοί εκτιμούν πως το Μέγαρο Μαξίμου θα αναζητήσει «εξιλαστήρια θύματα» για το φιάσκο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα υπουργών, που βρίσκονται στο “μάτι του κυκλώνα”, καθώς τους αποδίδονται σοβαρές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη «μαύρη λίστα» έχουν μπει τρεις υπουργοί. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Χαρακτηριστικό είναι ακόμα, ότι, ήδη, φιλοκυβερνητικά μέσα όπως τα «Παραπολιτικά», στοχοποιούν όλη την πολιτική ηγεσία του Υποδομών, δηλαδή, τον Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να απορροφήσει όλη την οργή του Μαξίμου, αφού αναμένεται να χρεωθεί όλες τις αποτυχημένες συσκέψεις επί συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αλλά και τη συνολικότερη αποτυχία στους χειρισμούς.

Τέλος, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Κώστας Σκρέκας, καθώς του αποδίδονται ευθύνες για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής. Με τη μαύρη λίστα δείχνει να «φλερτάρει» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου..

 

Μητσοτάκης: Την Τετάρτη η πρώτη αποτίμηση της κακοκαιρίας – Στο υπουργικό συμβούλιο οι ευθύνες για την Αττική Οδό(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την πρώτη αποτίμηση της κακοκαιρίας αλλά κυρίως των ευθυνών αναμένεται να κάνει το πρωί της Τετάρτης, στις 11, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του για την πολιτική προστασία και δη για τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο και ορισμένων γαλάζιων βουλευτών, όπως του Νικήτα Κακλαμάνη. Ειδική αναφορά θα κάνει στις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αποκλεισμένους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των νομοσχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, και για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2020/262 (ΕΕ) για το γενικό καθεστώς των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/952 για τη θέσπιση κανόνων κατά πρακτικών φοροαποφυγής
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεθνή εμπορική διαιτησία
  • Κύρωση σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με εισηγητή τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη
  • Τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 42/2020 για τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2021, με εισηγητή τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*