Φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο

Μαριναρισμένες με σκόρδο και μυρωδικά

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 700 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Για την σάλτσα

  • 1 κ. γλ. βούτυρο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και πάρτε τα υγρά τους με ένα χαρτί.
  3. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε να πάνε παντού.
  4. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε πάνω τις φτερούγες, χωρίς να ακουμπάει η μία στην άλλη.
  5. Ψήστε για 35 λεπτά, αυξήστε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήστε για επιπλέον 45 λεπτά.

Για την σάλτσα

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε στο τηγάνι τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.