Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα

Εναλλακτική και γευστικότατη πρόταση για το ψητό κοτόπουλο

Υλικά

  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 5
Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.
Βήμα 6
Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Βήμα 7
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.