Φρούριο ο Εβρος: Έκτακτη ενίσχυση με 400 αστυνομικούς – Δένδιας: “Υπήρξε κάποια κινητικότητα, γι αυτό έγινε το διάβημα”

Συναγερμός έχει σημάνει υπό το φόβο η Τουρκία να ξεδιπλώσει εκ νέου σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, συνολικά 400 αστυνομικοί θα μετακινηθούν άμεσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου. Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πληροφόρησης, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Φαίνεται, πάντως, ότι ο Έβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα πιο ενισχυμένες δυνάμεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα δυσκολέψουν το «έργο» των τουρκικών υπηρεσιών.

 

Δένδιας: “Υπήρξε κάποια κινητικότητα, γι αυτό έγινε το διάβημα”- “Τα σύνορα δεν αλλάζουν”

“Τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν”, επισημαίνει με σημερινή του συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της “Καθημερινής” ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, λίγες ώρες μάλιστα μετά και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Star, ο οποίος ανέφερε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τον φράχτη στο έδαφος της.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας αφού τονίζει ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί κανονικά επισημαίνει πως τα δύο διαβήματα αφορούν, το πρώτο την απόρριψη, του τουρκικού αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με το χάρτη και το δεύτερο “κάποια κινητικότητα”, όπως αναφέρεται στην “Κ”, που παρατηρήθηκε στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας. Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως τα λεγόμενα του διαστρεβλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*