Φρικιαστική ακροδεξιά πράξη: Η ιστοσελίδα meaculpa.gr δημοσίευσε λίστα με ονόματα νηπίων

Πρωτοφανής στοχοποίηση που θυμίζει ναζιστικό καθεστώς: Το meaculpa.gr δημοσίευσε «λίστα» με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου.- Η σχετική φωτογραφία κατέβηκε μετά την κατακραυγή, με τον Μπογδάνο να κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και να απειλεί, ως συνήθως, με μηνύσεις – Νάσος Ηλιόπουλος: «Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν»

«Ρουφιανιά» από Μπογδάνο: Στοχοποίησε νήπια το «meaculpa»

Σε μια αδιανόητη κίνηση προχώρησε την Τρίτη η ιστοσελίδα meaculpa.gr, η οποία εκφράζει τις θέσεις του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτή της ΝΔ.

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, παρουσιάζοντας τον κατάλογο ως “σοκαριστικό”, επειδή κάποιοι ανάμεσα στους μαθητές έχουν ονόματα που μοιάζουν ξένα.

Ως πηγή για τη λίστα, αναφέρει ότι “κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι από τις “ελάχιστες εξαιρέσεις” βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα.

Επισημαίνεται ότι το meaculpa.gr άνηκε έως και τον Νοέμβριο του 2019 στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετοχές του φέρονται να μεταβιβάστηκαν στη σύζυγο του κ. Μπογδάνου λόγω ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα. Το meaculpa.gr έχει γίνει αποδέκτης και κρατικής διαφήμισης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί screenshot από την ιστοσελίδα, με καλυμμένα τα ονόματα των παιδιών και της δασκάλας τους:

Κατέβασαν τη φωτογραφία μετά την κατακραυγή, ο Μπογδάνος στο βιολί των μηνύσεων

Μετά την κατακραυγή για την απαίσια τακτική της, η ιστοσελίδα αφαίρεσε τη φωτογραφία από το δημοσίευμα – που παραμένει αναρτημένο -, ενώ ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ αρνείται ότι ανέβηκε ποτέ ο κατάλογος στην ιστοσελίδα. Εδώ ο διάλογος με τον Αρη Χατζηστεφάνου:

Νάσος Ηλιόπουλος: «Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν»

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν σε σοκάρει ότι εν μέσω πανδημίας λειτουργούν τάξεις με 25 παιδιά.

Για τους ακροδεξιούς είναι πρόβλημα ένα παιδί μεταναστών να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα. Δεν θα ήταν πρόβλημα να είναι σε κάποιο εργασιακό κάτεργο.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν ονόματα μικρών μαθητών και μαθητριών. Με καθυστέρηση κατάλαβαν τι έκαναν και “κατέβασαν” τη λίστα. Θα λογοδοτήσουν όμως για αυτή την κίνηση.

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν. Ούτε βήμα πίσω. Κάθε παιδί που μαθαίνει να σκέφτεται

και να ονειρεύεται μέσα από την ελληνική γλώσσα αποτελεί πλούτο για την συλλογικής μας ταυτότητα. Θα υπερασπιστούμε αυτή την ταυτότητα, θα υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό και ανοιχτό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

Υ.Γ. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται».

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου: